Valeriu Nicolae, despre soluţia la îndemâna USR-PLUS pentru a ieşi cu bine din scandalul intern: planuri de carieră pentru parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dorin Constanda
FOTO Dorin Constanda

Valeriu Nicolae, fost membru PLUS şi activist pentru drepturile omului, a propus o soluţie pentru ca USR-PLUS să depăşească scandalul din interiorul alianţei provocat de listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare.

"Nu este foarte complicat pentru USR-PLUS să iasă bine în ciuda tensiunilor actuale. Pentru asta ar trebui introdusă obligativitatea unui departament de resurse umane bun care să construiască planuri de carieră. Este firesc să schimbi un număr de parlamentari chiar şi buni şi e firesc ca ei să reacţioneze negativ dacă tu nu ai planuri clare pentru ei. De exemplu Vlad Alexandrescu ar putea fi un ambasador foarte bun iar Florina Presada o propunere excelentă pentru o poziţie politică la ONU, OSCE sau Consiliul Europei.

Dacă aceste planuri ar fi existat (le-au fost propuse conducerii USR acum trei ani) atunci parlamentarii ar fi fost şi mai eficienţi şi mai motivaţi şi nu s-ar întâmpla ce se întâmplă acum. Nu este nici acum foarte târziu", a scris Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul Cioloş. 

El a continuat prin a încuraja o asumare deschisă a gafelor făcute de conducere: "Un mesaj foarte clar că va exista o reformă a sistemului de management cu indicatori de performanţă şi cu planuri de carieră asumate ar putea readuce oamenii în partid. Dacă la acestea s-ar adăuga şi nişte mesaje emoţionale, o asumare foarte deschisă a gafelor făcute de conducere şi a planurilor de remediere a acestora sigur va fi mult mai bine. Perfectă ar fi şi o demisie şi preluarea interimatului de unul dintre câştigătorii de la locale. Demisia nu ar trebui primită cu satisfacţie, Barna are o slujbă imposibilă, ci cu respectul cuvenit unui lider de partid care a făcut tot ceea ce a putut să facă bine. În noul parlament domnul Barna ar trebui să aibă o funcţie de conducere.

Asta plus o schimbare de tactică cu atacuri susţinute împotriva imposturii oribile şi demonstrabile a PNL-ului, PSD-ului, PMP-ului, UDMR-ului, ALDE şi PRO-România ar remotiva baza de susţinători şi ar creşte foarte mult şansa unui scor foarte bun. Nu ar strica nici ca PLUS-ul să nu repete greşelile USR-ului. Hai că se poate. Încă", a transmis Valeriu Nicolae.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite