Sîrski: Forţele ruse s-au „împotmolit” la Vovceansk. Lupte intense în trei zone-cheie pe frontul de est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele ruse s-au „împotmolit” în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, a afirmat vineri comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, care a informat totodată despre lupte intense în trei zone-cheie de pe frontul de est, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Oleksand Sirski FOTO Profimedia
Oleksand Sirski FOTO Profimedia

„Inamicul este complet împotmolit în lupte de stradă la Vovceansk şi a suferit pierderi importante", a scris pe Telegram generalul Oleksandr Sîrski, dând asigurări că Rusia este forţată să trimită „rezerve” pentru a-şi continua asaltul.

Forţele ruse au lansat de două săptămâni o ofensivă în această zonă, ocupând mai multe localităţi şi forţând Ucraina să trimită acolo întăriri.

Mai la sud în regiunea Harkov, ruşii atacă în sectorul Kupiansk deja de un an de zile.

„Situaţia este complicată în sectorul Kislivka, unde inamicul încearcă să străpungă liniile noastre de apărare şi să ajungă la râul Oskil", a spus generalul.

În Donbas, generalul a informat cu privire la lupte feroce în direcţia Ceasov Iar (Ceasiv Iar), Pokrovsk şi Kurakove, unde ruşii înaintează cu paşi mici de luni de zile, fără a reuşi însă deocamdată o străpungere decisivă.

„Lupte intense continuă în sectorul Ivanivske şi la periferia Ceasov Iar. Inamicul încearcă să ocupe acest oraş cu orice preţ", a spus Sîrski, în condiţiile în care ocuparea acestui oraş-cheie ar putea deschide calea spre Kramatorsk, principala aglomerare urbană din regiunea Doneţk aflată încă sub control ucrainean.

Nu în ultimul rând, „luptele cele mai intense şi mai violente se derulează în sectoarele Pokrovsk şi Kurahove. Inamicul încearcă să străpungă liniile de apărare ale trupelor noastre pe o secţiune îngustă a frontului între Staromîhailivka şi Berdici", a precizat el.

Rusia afirmă că şi-a lansat ofensiva din mai în nord-estul Ucrainei pentru a crea o zonă-tampon menită să împiedice loviturile ucrainene şi pe teritoriul rus.

Kievul apreciază că acest asalt vizează mai ales să forţeze trupele ucrainene să extindă şi prin urmare să slăbească liniile defensive pe întreg frontul, ruşii sperând astfel să reuşească o străpungere spre Donbas.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite