USR cere autorităţilor oprirea procesului de extrădare a jurnalistului turc: „Este inacceptabil ca un guvern european să dea curs cererii unui dictator”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR solicită autorităţilor române să oprească acţiunea de extrădare a jurnalistului turc, pe motiv că un astfel de gest ar demonstra abdicarea instituţiilor române de la drepturile fundamentale, precum cel la viaţă şi la libertatea de exprimare. Liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, a mai spus că este „incalificabil” ca „guvernul Dragnea-Dăncilă să pocnească din călcâie la cereri venite din partea unui dictator”.

„USR cere autorităţilor române să oprească acţiunile de extrădare în Turcia a ziaristului Kamil Demirkaya care lucreaza la publicatia Zaman Romania. USR consideră că o asemenea acţiune este de natură şă pună în pericol viaţa lui Kamil Demirkaya şi că extrădarea sa ar constitui un semnal că autorităţile de la Bucureşti au abdicat de la apărarea unor drepturi fundamentale, precum dreptul la viaţă şi la liberă exprimare şi că se îndepărtează din ce în ce mai tare de valorile democratice europene”, se arată pe pagina de Facebook a USR. 

Senatorul Vlad Alexandrescu a mai spus şi că autorităţile de la Bucureşti trebuie să revină asupra deciziei şi să „se comporte ca o ţară care respectă drepturile fundamentale ale omului”. 

„Este inacceptabil ca un guvern al unei ţări europene să dea curs unei cereri de extrădare venite din partea unui dictator, cu o asemenea uşurinţă. Faptul că guvernul Dragnea-Dăncilă pocneşte din călcâie la ordinele unui dictator care a ordonat arestarea a zeci de mii de intelectuali: jurnalişti, cadre didactice din şcoli şi din universităţi, magistraţi sau simpli oameni doar pentru simplul motiv că nu aplaudă regimul său autoritar, este incalificabil. Autorităţile de la Bucureşti trebuie să revină asupra măsurii şi să se comporte ca o ţară care respectă drepturile fundamentale ale omului”, a scris fostul ministru al Culturii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite