Antonescu, despre organizarea de alegeri parlamentare parţiale: „Vom discuta subiectul la prima reuniune a USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că organizarea de alegeri parţiale în colegiile de parlamentar vacantate va fi discutată la următoarea întâlnire a reprezentanţilor USL.

„Acest subiect îl vom discuta la prima reuniune a USL, pentru că eu înţeleg dorinţa de a le face pe toate deodată, pe locurile vacante. Numai că nu avem de unde să ştim când sunt termenele instanţelor, dacă nu au loc amânări şi nu putem în niciun fel să influenţăm acest lucru. Este greu de crezut că, într-un timp rezonabil de scurt, toate procesele în care sunt implicaţi parlamentari vor avea loc“, a declarat Antonescu, pe holurile Parlamentului.

Preşedintele PNL a atras atenţia că, în cazul colegiului de senator din sectorul 4, care a rămas vacant după demisia lui Dan Voiculescu, cetăţenii sunt nereprezentaţi în Parlament.

„Sunt şi situaţii şi situaţii, având în vedere complicata noastră lege electorală. De exemplu, faptul că domnul Antonie Solomon şi-a pierdut mandatul nu lasă cetăţenii din acel colegiu nereprezentaţi, pentru că, dacă nu greşesc, şi senatorii Cristiana Anghel şi Marinică Dincă sunt aleşi tot în acel colegiu. Alte colegii au avut un singur titular, de pildă, Dan Voiculescu în sectorul 4 al Capitalei. E o situaţie care durează de câteva luni şi nu este cazul să se prelungească“, a explicat Antonescu.

„Cred că e cazul să consultăm juriştii şi Autoritatea Electorală. Vom proceda cum e legal“, a mai spus preşedintele Senatului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite