„Unificarea“ dreptei. Nicuşor Dan îi cere lui Cătălin Predoiu să se retragă. Asta după ce Cătălin Predoiu i-a cerut lui Nicuşor Dan să se retragă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

După ce Cătălin Predoiu a susţinut, la Adevărul Live, că Nicuşor Dan ar trebui să facă un pas în spate şi să-l susţină pe el pentru Primăria Capitalei, candidatul USB reacţionează: „Ipoteza nu are pic de realism. Este în urma mea în sondaje“.

„Nu cred că există stânga şi dreapta în Bucureşti pentru că ani în şir PSD şi PNL au coabitat în Consiliul General, au votat împreună. Domnul Predoiu este în urma mea în sondaje şi dacă gândim foarte realist, dacă domnul Predoiu va vedea sondajele, va vedea că, în situaţia retragerii candidaturii domniei sale, oamenii care declară acum că îl votează, m-ar vota pe mine, dar nu şi invers. Deci, ipoteza pe care o lansează în spaţiul public nu are pic de realism“, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri, la Adevărul Live, că l-a invitat pe Nicuşor Dan în urmă cu o lună ''să reflecteze cu cine se asociază în politică''. „Nu iau în calcul chestiunea sondajului. Sunt premature. Am văzut cum se joacă cu sondajele. Nu de puţine ori cei care erau pe doi au terminat pe locul întâi. Cu Nicuşor Dan am discuta în urmă cu aproape o lună. Nu eram atunci candidat. L-am invitat, alături de un alt coleg din partid, şi i-am explicat ce vreau să fac eu la filiala Bucureşti. Să fac un centru de excelenţă politică. I-am zis că nu-i ofer nimic. L-am invitat să reflecteze serios cu cine se asociază apoi în politică. El a luat act şi a rămas să mai vorbim. Nimic altceva'', a spus Predoiu, la Adevărul Live, întrebat dacă îl va susţine pe Nicuşor Dan, în situaţia în care sondajele arată că liderul USB ar fi pe locul al doilea în preferinţa electoratului, după Gabriela Firea.

Cătălin Predoiu a afirmat să singura soluţie pentru unificarea dreptei este susţinerea sa. „Dacă vrem să unificăm dreapta, trebuie să mă voteze pe mine. Restul sunt discuţii politice. Trebuie să fim pragmatici şi responsabili. Merită să plătim acest preţ, să dăm Capitala pe mâna PSD? Pentru ce? Pentru câteva ambiţii care nu se pot materializa. Respect pe toată lumea şi toţi au dreptul la competiţie. N-are cum să câştige nimeni de pe dreapta în afară de candidatul PNL. Înţeleg că oricine îşi manifestă dorinţa de câştiga. Să fim serioşi! Vreţi să pandelizăm Bucureştiul? Să facem Bucureştiul o anexă a Voluntariului? Să aducem soluţia sacoşelor aici?'', a spus Predoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite