Tudy, „delfinul“ lui Tăriceanu. Postul de viceprimar al Capitalei şi practica la Bruxelles, la recomandarea şefului Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul viceprimar al Capitalei, Tudor Tim Ionescu, alintat Tudy de presa tabloidă, şi-a trecut în CV mai multe stagii la cabinetele europarlamentarilor liberali Cristian Buşoi şi Norica Nicolai. Potrivit unor surse politice, Tudy a ajuns la Bruxelles tot la recomandarea lui Tăriceanu, pe atunci preşedintele PNL.

"Tudor Ionescu a ajuns la cabinetul meu stagiar cu un CV şi având recomandarea domnului Călin Popescu Tăriceanu, CV-ul era bun, recomandarea dlui Tăriceanu normal că a contat. A făcut stagiu un an între 2009 şi 2010, stagiarii trebuie să înveţe mecanismele de funcţionare ale instituţiilor europene şi toţi stagiarii de la cabinetele europarlamentarilor îşi vedeau de treaba lor", ne-a declarat Cristian Buşoi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a încercat să se disocieze de imaginea controversată a lui Tudor Tim Ionescu, cel care-i va fi mâna dreaptă în conducerea Primăriei. „Probabil că cei care l-au propus, cei de la ALDE, s-au gândit că dacă dl Cristian Buşoi l-a avut consilier la Parlamentul European, înseamnă că e un om de toată isprava“, a spus Gabriela Firea, joi seară, la B1 TV, încercând să mute discuţia cătrre PNL. Însă, potrivit unor surse politice, Tudy nu a ajuns ca stagiar în Parlamentul European pe propriile forţe, ci împins de Călin Popescu Tăriceanu, care, pe atunci, era preşedintele PNL, deci şeful pe linie de partid al lui Cristian Buşoi.

Tot Tăriceanu, dar acum din postura de preşedinte ALDE, a insistat pentru alegerea lui Tudy în fucţia de viceprimar al Capitalei, iar Gabriela Firea a acceptat.

„Dl Tăriceanu mi-a spus că acel episod relatat de presă e singular, că a regretat cele întamplate atunci, că oricine poate greşi în tinereţe şi că il spijină în continuare. A spus că l-a impresionat că e un tânar muncitor, dedicat. Dacă ALDE l-a susţinut până în pânzele albe, nu aveam cum să declinăm acordul politic încheiat înainte de alegeri“, a mai spus Gabriela Firea.

Întrebat, ieri, ce îl recomandă pentru a ocupa funcţia de viceprimar al Capitalei, Tudy a vorbit despre studiile sale europene pe care vrea să le aplice în Primărie. „Am terminat trei facultăţi, una pe comerţ internaţional, una pe ştiinţe politice, amândouă în Bruxelles, două mastere ambele în Bruxelles, unul pe politică comparată şi unul pe studii europene. De aceea, ca să răspund la întrebarea d-voastră, opţiunile mele se dirijează în zona Uniunii Europene, a relaţiilor internaţionale. Nu trebuie să va spun că Uniunea Europeană trece printr-un moment foarte dificil. În acest moment este un mare semn de întrebare legat de motivul existenţei sale, referendumul din Marea Britanie. Din acest motiv, şi eu şi colegii mei ne vom dedică eforturile pentru a clădi nu numai capitală, dar şi pentru a clădi Uniunea Europeană un pic şi în Bucureşti“, a explicat Tudor Tim Ionescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite