Băsescu: Vicepremierul Oprea poate demisiona pentru a fi ministru de Interne în actualul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat  marţi,în cadrul conferinţei de presă susţinute la Palatul Cotroceni, că soluţia pentru a evita expirarea mandatului interimar al ministrului de Interne este ca viceprim-ministrul Gabriel Oprea să îşi dea demisia din funcţie pentru a fi numit şef la Interne.

UPDATE Prim-ministrul Victor Ponta a precizat marţi seară, în urma unei intervenţii telefonice la postul de televiziune România TV, că Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, el precizând că va trimite de dimineaţă propunerea către preşedintele Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de numire.

„Până acceptă preşedintele decizia Parlamentului şi îi numeşte pe toţi miniştrii, să nu ne trezim că vineri nu mai există deloc ministru de Interne şi avem o situaţie de urgenţă şi nu are nimeni voie să semneze. Ori, din punctul acesta de vedere, evident că domnul Oprea o să preia funcţia cu totul, nu doar ca interimar, mâine (miercuri - n.r.), pentru că preşedintele pleacă după aceea din ţară, la Dublin, însă eu recunosc că sper ca mâine să se aplice Hotărârea Parlamentului şi decizia CC şi să avem tot Guvernul, dar asta nu pot să-l oblig pe preşedinte”, afirmat prim-ministrul României.

Liderul de la Palatul Cotroceni a amintit în diferite rânduri faptul că mandatul interimar pentru ministerul de Interne va expira în curând, pe 8 martie, ceea ce reprezintă o problemă semnificativă a actualei guvernări.

„Poate demisiona viceprim-ministrul spre a fi în actualul Guvern ministru de Interne, deci nu pe procedura generată de hotărâre. Am dat un exemplu ce se poate face. Sigur, premierul va decide ce va face”, a precizat Traian Băsescu.

„În cazul în care se dă un termen neconvenabil la Curtea Constituţională ar accelera procesele şi am putea avea noul guvern foarte rapid. Dacă acest lucru se va întâmpla şi se va întâmpla ori aşteptarea pentru răspunsul Curtea Constituţională şi decizia Curtea Constituţională la sesizarea făcută astăzi de PDL şi PMP ori se va declanşa şi procedura pentru un nou program de guvernare care să acopere înţelegerile dintre partidele actualei coaliţii, deci, în oricare dintre situaţii, rămânem cu o problemă: expirarea mandatului interimar al ministrului de Interne”, a adăugat Traian Băsescu..

Liderul de la Palatul Cotroceni a afirmat că i-a prezentat prim-ministrului o posibilă soluţie de rezolvarea chestiunii Internelor, fără a specifica în mod clar cele discutate cu Victor Ponta.

„Nu vă comunic neapărat soluţia, dar am convenit cu prim-ministrul care este soluţia ca să nu ajungem în această situaţie. Dacă mâine premierul va face solicitările pe care le-am convenit astăzi, cu siguranţă nu vom ieşi din termenul de interimat la Interne. Ce se va face vă va spune premierul, dar am discutat împreună o soluţie pentru problema Internelor, având în vedere că este un minister extrem de important”, a subliniat Traian Băsescu.

Citeşte şi:

Traian Băsescu: „Cel mai corect este ca premierul să depună mandatul şi să alcătuim un nou Guvern”

Traian Băsescu este invitatul B1 TV din această seară, unde vorbeşte despre problemele din Ucraina, unde Rusia a trimis trupele sale în Peninsula Crimeea, dar şi despre disputele politice din ţară.

Crin Antonescu: Băsescu nu va fi niciodată prim-ministru

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că s-a întâlnit, în ultima vreme, cu Traian Băsescu în două ocazii. Prima a fost legată de un telefon primit de la secretarul de stat al SUA, John Kerry, iar cealaltă legată de Republica Moldova.

Băsescu forţează uşa viitoarei guvernări

Traian Băsescu condiţionează rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului de o nouă „redesemnare“ în funcţia de premier, în caz contrar ameninţând cu sesizarea CCR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite