Traian Băsescu i-a mulţumit lui Crin Antonescu pentru că îl va reprezenta la ceremonia de aderare a Croaţiei la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, după reuniunea Consiliului European, că l-a rugat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să-l reprezinte la ceremonia de aderare a  Croaţiei la Uniunea Europeană care va avea loc la Zagreb duminică seara, iar acesta a acceptat.

„L-am delegat să mă reprezinte. L-am rugat să mă reprezinte şi a fost de acord. Şi îi mulţumesc că a fost de acord", a spus Băsescu, la Bruxelles, întrebat cu privire la participarea preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, la ceremonia organizată duminică seară la Zagreb. 

Crin Antonescu va reprezenta România la ceremonia organizată duminică seară, la Zagreb, cu prilejul aderării Croaţiei la Uniunea Europeană, începând cu 1 iulie.La ceremonia care va marca, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderării Croaţiei la UE sunt invitaţi să participe şefi de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene şi din Balcani. 

Croaţia devine la 1 iulie cel de-al 28-lea membru al UE, după un deceniu de negocieri, şi va avea ca misiune protejarea a peste 1.300 de kilometri de frontiere terestre ale blocului european. Croaţia este cea de-a doua dintre cele şase republici iugoslave care aderă la UE, după Slovenia, în 2004, scrie Mediafax. 

Preşedintele Senatului s-a aflat în vizită oficială în Croaţia în 17 - 18 iunie, prilej cu care a subliniat că aderarea Croaţiei la UE este un succes istoric, ce deschide o nouă perspectivă tuturor statelor din Balcanii de Vest, într-un moment destul de dificil pentru Uniunea Europeană, în care cooperarea şi încrederea între parteneri sunt deosebit de importante". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite