Traian Băsescu i-a dus Suveranului Pontif un mesaj din partea Patriarhului Daniel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei pe care a făcut-o la Vatican, preşedintele Traian Băsescu i-a înmânat Papei Benedict al XVI-lea un mesaj tipărit din partea Patriarhului Daniel. Biserica Orodoxă Română i-a transmit suveranului pontif regretul faţă de decizia de a renunţa la Sfântul Scaun şi că doreşte să menţină dialogul cu Biserica Catolică. Mesajul vine în contextul în care în Italia a fost înfiinţată prima mitropolie ortodoxă, cu acordul Vaticanului.

 Mai mult, scrisoarea Preafericitului Daniel ar fi prima trimisă de către o biserică ortodoxă după ce Papa şi-a anunţat decizia de a se retrage.

Sprijinul Sfânului Scaun pentru înfiinţarea unei mitropolii ortodoxe în Italia reprezintă un pas uriaş în relaţiile bilaterale România-Vatican şi trebuie interpreat drept un mare semn de încredere acordat statului român şi Bisericii Orodoxe Române, au explicat surse oficiale.

Relaţiile bune ale Bucureştiului cu Vaticanul se reflectă şi prin faptul că suveranul pontif nu a anulat întrevederea cu preşedintele român, aşa cum a făcut-o cu oficiali din ţări mai dezvoltate, precum Spania, Franţa şi Porugalia, potrivit aceloraşi surse.



Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite