Scandalul cărnii de cal continuă. Victor Ponta, pentru CNN: „Vom îmbunătăţi standardele europene şi le vom aplica pedepse grave vinovaţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta: „Vom îmbunătăţi standardele europene” FOTO Adevărul
Victor Ponta: „Vom îmbunătăţi standardele europene” FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seară pentru CNN că România şi alte state UE vor urmări îmbunătăţirea procedurilor, pentru a şti exact „de unde provine mâncarea”. Potrivit premierului, toate standardele au fost respectate în ţara noastră.

„Prima reacţie, cel puţin din partea autorităţilor, nu ar trebui să fie supărarea, ci înţelegerea îngrijorării legitime a consumatorilor. Nu încercarea de a proteja companiile, dacă ar fi fost implicate companii româneşti, aş fi fost primul care ar fi reacţionat şi le-aş fi pedepsit, cea mai importantă problemă, în acest caz este încrederea publică. Este dreptul oricărui consumator să ştie că mâncarea este sigură şi că originea este clară. De aceea, frauda comisă trebuie pedepsită foarte dur şi salut poziţia Guvernului francez în acest caz", a declarat Victor Ponta, in interviul CNN, preluat de postul Antena 3.

Potrivit premierului, autorităţile române vor colabora pentru îmbunătăţirea procedurilor şi a standardelor europene în domeniu, pentru a fi evitate pe viitor noi fraude.

„Nu este un scandal obişnuit, ci o problemă serioasă, încrederea consumatorilor europeni este o problemă foarte serioasă, acesta este motivul pentru care am încercat să verificăm imediat,  şi românii, şi francezii, şi britanicii, pentru a afla cine este vinovat de scandal. În mod evident, ar trebui să îmbunătăţim standardele şi procedurile UE pentru a şti exact de unde provin alimentele şi, dacă identificăm o neregulă, să sancţionăm rapid companiile implicate. Am încercat să aflăm cine este vinovat şi care sunt firmele care au fraudat şi să aflăm sursa, originea cărnii cu probleme. Vom îmbunătăţi standardele europene şi vom aplica pedepse grave vinovaţilor", a mai spus Ponta.

Victor Ponta este hotărât să afle cine sunt vinovaţii în cazul scandalului cărnii de cal, dorind ca aceştia să fie pedepsiţi. Întrebat dacă în România au mai existat probleme de felul acesta, premierul a răaspuns că „din fericire, potrivit tuturor rezultatelor verificărilor autorităţilor române şi europene, toate anchetele au constatat că standardele au fost respectate. Trebuie să vedem cine sunt vinovaţii si să-i pedepsim", a precizat prim-ministrul.

Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizaţia de p rocesare a cărnii pentru această companie, relatează AFP.

Premierul Victor Ponta a declarat joi  agenţiei Mediafax, după ce Guvernul de la Paris a anunţat că firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, că trebuie aplicate sancţiuni dure, iar lecţia pentru România este să nu mai accepte tot timpul să stea cu capul în pământ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite