Traian Băsescu, despre suspendarea lui Florian Coldea: O reacţie firească. Sper ca acea comisie să fie corectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Basescu, cel care l-a numit pe Florian Coldea în funcţia de adjunct al directorului SRI în 2005,  a declarat, joi, pentru Mediafax, că ancheta internă în cazul lui Florian Coldea este o reacţie firească pentru ca "tăvălugul mediatic ajunsese prea departe".

"Cred că este o reacţie firească a Serviciului Român de Informaţii pentru că tăvălugul mediatic ajunsese prea departe şi era despre vârful SRI. Eu sper ca acea comisie care face ancheta să fie una corectă care să-i respecte drepturile şi în acelaşi timp să scoată la lumină adevărul", a spus fostul şef de stat pentru Mediafax.

Întrebat dacă suspendarea lui Coldea se impunea mai demult, Traian Băsescu a afirmat: "Greu de spus. Eu constat că s-a întâmplat. Deci, a fost o reacţie în cele din urmă sănătoasă a SRI. Este şi o reacţie specifică structurilor militare".

Fostul şef al statului a subliniat că înregistrările difuzate de Sebastian Ghiţă au afectat percepţia publică asupra SRI şi, în acest context, se impunea o comisie care să facă o anchetă internă în primul rând.

Ca urmare a imaginilor publicate de Sebastian Ghiţă, în care acesta apare în concediu alături de Florian Coldea în destinaţii exotice, SRI a anunţat joi că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie de verificare, între timp prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, fiind pus la dispoziţia directorului structurii, Eduard Hellvig. 

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea", a precizat SRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite