Traian Băsescu: Criza imigranţilor, al doilea risc major de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat vineri seară, în cadrul unei emisiuni a postului B1 TV, că România nu ar trebui să accepte refugiaţi din Africa sau Orientul Mijlociu, deoarece ţara noastră nu are capacitatea de a-i integra.

Fostul lider de la Palatul Cotroceni a precizat că această criză a imigranţilor reprezintă cel mai mare pericol de cel de-al Doilea Război Mondial.

„România nu ar trebui să accepte să primească refugiaţi dintr-un motiv simplu: lipsa capacităţii de a integra, avem exemplu comunitatea romă. Avem această problemă. În plus, eu consider că ce se întâmplă acum este o problemă de securitate a Uniunii Europene şi a României. După Războiul Rece, acum suntem în faţa celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea Război Mondial încoace. Cred că problemele de securitate sunt extrem de severe şi uşurinţa cu care oamenii politici reacţioneaz[ mi se pare condamnabilă. României i s-au alocat teoretic, ba 1.700, acum aflăm din surse că ar fi circa 7.000 de refugiaţi. Bine, bine 7.000, dar la anul? Care sunt măsurile care garantează că la anul nu se va mări? Cifrele nu trebuie să ne păcălească. Nu aş vrea să fiu considerat un om cu abordări bombastice. Sunt impresionat de drama acestor oameni, dar sunt preţuri foarte mari la acest tranzit”, a afirmat Băsescu.

Fostul preşedinte a atras atenţia că oricând poate avea loc un act de terorism din moment ce numărul celor monitorizaţi ar creşte odată cu venirea a numeroşi imigranţi.

„În România poate să apară oricând un act de terorism. Nu există serviciu secret în Europa sau în lume care să poată garanta că un procent din zecile de mii de oameni nu este finanaţat să vină chiar de Statul Islamic. România trebuie să se bată să nu primească refugiaţi”, a mai spus fostul şef de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite