Traian Băsescu, la Chişinău: „Entuziasmul reuşitei trebuie să fie combustibilul pentru aderare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a aterizat în urmă cu doar câteva minute la Chişinău şi a susţinut conferinţe comune de presă cu Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova. El a anunţat că va da curs invitaţiei lui Băsescu şi va veni în România pentru a participa la ceremoniile organizate cu ocazia zilei de 1 decembrie.

„Vizita mea aici este una extrem de neplanificată, dar arată că uneori drumul unui preşedinte român de la Vilnius la Bucureşti trece prin Chişinău”, a declarat Băsescu.

Preşedintele a subliniat că parafarea acordului de asociere şi liber schimb nu este o opţiune definitivă şi că, până la aderarea la Uniunea Europeană, mai este un drum lung, invocând exemplul României care a semnat acordul de asociere şi liber schimb în 1993 şi s-a integrat în UE în 2007, 14 ani mai târziu.

Preşedintele Timofti i-a mulţumit omologului său român pentru sprijinul acordat. „Pentru noi contează extrem de mult sprijinul României, şi al dumneavoastră în mod personal”, a spus Timofti adresându-se lui Traian Băsescu.

În plus, Republica Moldova ar putea beneficia şi de liberalizarea regimului vizelor, ce presupune circulaţia liberă a cetăţenilor moldoveni în Uniunea Europeană, după dezbaterile Parlamentului European şi ale Consiliului UE din martie 2014.


Alte ştiri pe aceeaşi temă:

Antonescu: România susţine fără rezerve drumul european al Republicii Moldova

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a salutat parafarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE, în cadrul Summitului de la Vilnius, şi a reafirmat susţinerea României pentru integrarea europeană a moldovenilor.

Van Rompuy: Semnarea Acordului de asociere cu Republica Moldova poate avea loc independent de conflictul transnistrean

Uniunea Europeană a dat asigurări vineri că semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Republica Moldova poate avea loc independent de evoluţia conflictului din Transnistria, informează corespondentul agerpres la Bruxelles.

Ponta, după summitul de la Vilnius: Dacă mai dăm multe declaraţii stupide, s-ar putea să-l ajutăm pe Voronin să câştige alegerile

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că Bucureştiul are obligaţia să ajute Chişinăul în procesul de integrare europeană şi că unele „declaraţii stupide la TV“ l-ar putea ajuta pe Vladimir Voronin să câştige alegerile de anul viitor.

Barroso: UE nu acceptă un „veto“ al Moscovei asupra relaţiilor sale cu Europa de Est

Uniunea Europeană a afirmat vineri că nu acceptă un vot de "veto" din partea Rusiei asupra relaţiilor sale cu foste republici sovietice, în contextul în care Ucraina a renunţat la semnarea unui acord cu Bruxelles-ul în urma presiunilor exercitate de către Moscova, relatează AFP.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite