Toader, ameninţări voalate pentru Dragnea: Va veni un moment în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce aseară a declarat că nu se află în război cu nimeni, Tudorel Toader îşi schimbă poziţia şi îl avertizează pe Liviu Dragnea că „va veni un moment în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe”.Totodată, ministrul Justiţiei a afirmat din nou că nu îşi va da demisia şi a subliniat că a trecut prin multe experienţe profesionale, „dar niciodată nu am abandona”.

Întrebat dacă ma poate sta în Guvern în contextul în care nu mai este susţinut de PSD, Toader a răspuns că îşi continuă atribuţiile până în momentul în care Monitorul Oficial apare un alt ministru.

„Să-i întrebaţi pe ei, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuţiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume şi prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activităţii autorităţii. Eu nu pot să mă duc acuma să închid biroul, să zic că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader, citat de G4Media.

Întrebat dacă s-a gândit măcar la o demisie de onoare, ministrul a precizat că demisiile sunt din mai multe considerente şi că acesta nu a abandonat niciodată obligaţiile pe care şi le-a asumat.

„Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din foarte multe considerente. Eu am trecut prin multe experienţe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligaţiile pe care mi le-am asumat. Categoric, e prerogativa dânşilor”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Privind criticile lui Liviu Dragnea care a spus despre Toader că s-a dus în umilinţă la Bruxelles, cu doar câteva articole din proiectul de OUG privind modificarea Codurilor penale, ministrul a avertizat că va veni un moment în care va vorbi „mai mult şi mai multe”.

„Întrebaţi-l pe dânsul de ce (n.red.: Liviu Dragnea), iar eu, sigur, vedeţi că dau răspunsuri uneori parţiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi şi mai mult şi mai multe”, a adăugat Toader.

Miercuri seara, ministrul Justiţiei a afirmat că nu se află în război cu nimeni, şi că atunci când i se cere demisia sau revocarea din funcţie, există „sensuri multiple”.

Declaraţiile lui Toader vin în contextul în care Liviu Dragnea a declarat pe 5 aprilie că a fost o greşeală faptul că PSD a crezut că ministrul va schimba Codurile penale prin OUG şi că s-a dus la Bruxelles într-o „mare umilinţă”

„A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin Ordonanţe de urgenţă ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7 – 8 articole la Bruxelles într-o mare umilinţă. Deci, în ceea ce priveşte Codurile penale şi legislaţia respectivă, Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse”, a declarat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite