Teodor Meleşcanu s-a înscris în partidul lui Tăriceanu: „ALDE este singura formaţiune politică care s-a plasat în opoziţie faţă de actuala guvernare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu FOTO Mediafax
Teodor Meleşcanu FOTO Mediafax

Teodor Meleşcanu, fost director SIE şi fost ministru de Externe, a anunţat că s-a înscris în ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu şi de Daniel Constantin.

„Am ales să mă alătur Alianţei Liberalilor şi Democraţilor deoarece consider că este singurul partid liberal din România în acest moment, mai ales că ALDE este un partid liberal recunoscut la nivel european. Mă simt legat sufleteşte de ALDE, mai ales prin prisma prieteniei vechi pe care o am cu Guy Verhofstadt şi Graham Watson. Apreciez faptul că ALDE este singura formaţiune politică care s-a plasat în opoziţie faţă de actuala guvernare", a spus Meleşcanu, potrivit unui comunicat ALDE.

Teodor Meleşcanu a fost ministru în Guvernul Văcăroiu, din partea FSN, şi în cel condus de Victor Ponta. În Cabinetul Ponta, Meleşcanu l-a înlocuit pe Titus Corlăţean, care a demisionat după mai mulţi români din Diaspora nu au putut vota la alegerile prezidenţiale. Guvernul a refuzat atunci să organizeze mai multe secţii de votare în Diaspora.

Meleşcanu a ocupat funcţia de director al SIE timp de doi ani, fiind numit de fostul preşedinte Traian Băsescu. A demisionat în septembrie 2014 pentru a candida la alegerile prezidenţiale. A obţinut puţin peste 1% din voturile valabil exprimate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite