Tăriceanu îi pune piedică lui Dragnea: Suspendarea lui Klaus Iohannis poate avea urmări imprevizibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, susţine că suspendarea preşedintelui Iohannis „poate avea urmări imprevizibile” şi că precauţia trebuie să fie „cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”. Poziţia ALDE vine în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi serara, la Antena 3, că, personal, îşi doreşte suspendarea preşedintelui

„Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţia pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din  trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, precizează formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE mai arată că „doar în urma unei astfel de evaluări şi a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoştinţă de cauză, o opţiune sau alta în privinţa declanşării procedurii de suspendare”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi seară, la Antena 3, că Guvernul Dăncilă nu va pleca pentru că vrea Iohannis, precizând că personal îşi doreşte suspendarea preşedintelui, chestiune care încă nu s-a decis încă în coaliţie.

„Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur şi simplu. Eu aş vrea. Să vedem dl. Tăriceanu... dacă s-a schimbat”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă există vreo „răceală”, vreun conflict cu liderul ALDE, Dragnea a răspuns: „Nici vorbă, nici vorbă. Ne-am întâlnit zilele astea de mai multe ori. Am şi băut o bere împreună, două chiar”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite