Tăriceanu: E dreptul Guvernului să legifereze prin ordonanţe. Iohannis să decidă, e garantul Constituţiei sau omul sistemului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, faptul că un lucru normal ca Guvernul să legifereze prin ordonanţe, tema graţierii să nu fie privită cu „ură“, iar preşedintele Klaus Iohannis să se decidă dacă e garantul Constituţiei sau „omul serviciilor şi al procuraturii“.

„Constatăm că mult doritul stat de drept este pervertit în România, unde instituţiile de forţă strivesc cetăţeanul. Preşedintele, din poziţia pe care o are, trebuie să se decidă dacă e garantul Constituţiei sau omul Sistemului, adică al serviciilor şi al procuraturii“, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Totodată, Tăriceanu a ubliniat că în prezent „Justiţia funcţionează defectuos“ şi e necesară o reformă în acest domeniu. 

Fiidn întrebat despre subiectul graţierii, Tăriceanu a declarat că opinia publică ar trebui să fie deschisă în ceea ce priveşte dezbaterea acestui subiect. „Nu cred că ar trebui să privim cu atâta ură un asemenea subiect“, ulterior completând: „E dreptul Guvernului să legifereze prin ordonanţe pe anumite domenii sau materii. Nu înţeleg de ce această tulburare“, a mai spus preşedintele Senatului. 

Precizările lui Tăriceanu vin în contextul  în care Guvernul era pregătit de adoptarea unor ordonanţe de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, precum şi una referitoare la graţierea colectivă.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite