UPDATE Parlamentul şi-a modificat Statutul, cu o zi înainte ca judecătorii CCR să răspundă la sesizările în cazul Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul

Deputaţii şi senatorii au modificat, în şedinţă comună, alineatul 4 al articolului 24 din propriul Statut, pentru ca solicitările Justiţiei să fie adoptate cu majoritatea membrilor prezenţi.

UPDATE Modificarea a fost aprobată de aleşi cu 292 de voturi favorabile şi doar unul împotrivă. 

PNL a amintit în sesizarea trimisă către CCR atât de Regulamentul Senatului, modificat însă de aleşi, cât şi de articolul 24 din Statutul senatorilor şi deputaţilor (Legea 96/2006), care cerea tot o majoritate absolută pentru ridicarea imunităţii parlamentare, atât pentru deputaţi, cât şi pentru senatori.

Săptămâna trecută, preşedintele Senatului i-a solicitat lui Valeriu Zgonea organizarea unei şedinţe comune a celor două Camere, în care să modifice articolul 24 din Statut. Iar şedinţa comună a fost prgramată  astăzi, cu doar o zi înainte ca judecătorii CCR să se pronunţe asupra sesizării PNL.

Citeşte şi:

Cum vrea Tăriceanu să-i lase în ofsaid pe liberali

După ce PNL a contestat la CCR un articol din Statutul deputaţilor şi senatorilor, referitor la imunitatea parlamentară, Călin Popescu Tăriceanu şi-a chemat colegii din vacanţă pentru a îndrepta rapid lucrurile, tocmai pentru a lăsa Curtea fără obiect

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite