Surse: Premierul Mihai Tudose discută, la sediul MApN, despre înzestrarea Armatei şi Institutul Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Mihai Tudose se află de mai multe ore la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) unde discută cu ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu, despre înzestrarea Armatei şi despre Institutul Cantacuzino, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Prim-ministrul Mihai Tudose s-a dus vineri, înainte de orele prânzului, la Ministerul Apărării, pentru a discuta cu ministrul interimar, Marcel Ciolacu, despre situaţia privind înzestrarea Armatei, dar şi despre stadiul pregătirilor privind preluarea de către MApN a Institutului Cantacuzino.

Vizita lui Tudose la MApN are loc în contextul în care acesta a anunţat joi că a discutat cu comisarul european Corina Creţu despre situaţia Institutului Cantacuzino şi există o soluţie de finanţare în valoare de 100 de milioane euro pentru dotarea lui din fonduri europene.

Şeful Guvernului a precizat că soluţia transformării în unitate militară rămâne valabilă, însă există şi o "soluţie de finanţare, de100 de mil. euro din fonduri europene pentru utilarea la nivel de vârf a acestui institut".

La rândul său, ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu, a afirmat că a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a elabora un act normativ în acest sens, care va fi prezentat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

La ora transmiterii acestei ştiri, prim-ministrul se află încă la discuţii cu ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu.

Vizita şefului Guvernului la MApN are loc la patru zile de la demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării.

La începutul săptămânii, după ce reprezentanţii MApN au anunţat că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară, premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de minister.

În urma discuţiilor, Adrian Ţuţuianu a demisionat din funcţie şi a fost înlocuit, cu titlu de interimar, de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, premierul a spus că sunt bani pentru plata salariilor, iar că alocaţia de hrană pentru militari nu ar trebui plătită în prima jumătate a lunii, ci la final, iar unii au înţeles altceva.

Potrivit comunicatului MApN, care a dus la demisia lui Adrian Ţuţuianu, soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, urmau a fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale, ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite