Surse: Lideri ai Frontului Naţional şi alţi politicieni eurosceptici, aşteptaţi săptămâna viitoare în Parlamentul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marine Le Pen ar putea veni la Bucureşti
Marine Le Pen ar putea veni la Bucureşti

Lideri ai partidului de extremă dreapta francez Frontul Naţional, condus de Marine Le Pen, dar şi alţi europarlamentari eurosceptici care activează în grupul Europa Naţiunilor şi Libertăţilor, condus de asemenea de Marine Le Pen, vor sosi vinerea viitoare în România pentru a participa la o conferinţa, potrivit unor surse politice. Evenimentul este organizat de eurodeputatul român Laurenţiu Rebega.

Mai mulţi lideri ai unor partide naţionaliste şi eurosceptice din Europa se vor strânge vinerea viitoare la Bucureşti pentru a vorbi „Despre patriotism în Uniunea Europeană“, au povestit surse politice pentru „Adevărul“. La conferinţă vor mai lua parte şi europarlamentari din Franţa, Olanda, Belgia, Polonia, Marea Britanie şi Italia, cu toţii colegi în Europa Naţiunilor şi Libertăţilor, grup politic din Parlamentul European care, paradoxal, are ca deviză destrămarea UE. Surse politice mai susţin că la Bucureşti este aşteptată însăşi Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional, partid de extremă dreaptă care tocmai a câştigat alegerile regionale în Franţa.

Evenimentul va avea loc la Parlament şi este organizat de europarlamentarul român Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte al grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor, condus de Marine Le Pen, politician care se recomandă la Bruxelles ca „port-drapelul rezistenţie anti-UE“.

Laurenţiu Rebega este finul fostului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, şi a ajuns în Parlamentul European pe listele alianţei PSD, venit pe filiera PC. Însă în vara acestui an, Rebega i-a lăsat pe socialiştii europeni pentru a trece în tabără lui Le Pen. „Miercuri, 15 iulie 2015, europarlamentarul român Laurenţiu Rebega a aderat la Grupul politic Europa Naţiunilor şi a Libertăţii din Parlamentul European. Este primul europarlamentar român din actuala legislatură care aderă la noul grup politic european, ce se doreşte o structură ce înglobează politicieni şi formaţiuni politice europene cu orientare patriotică. Principalul scop politic al ENL este recâştigarea suveranităţii statelor naţionale, membre ale Uniunii Europene, în relaţia cu Bruxelles-ul“,  preciza într-un  un comunicat de presă eurodeputatului român.

Le Pen, acuzată de vor fraudulos în PE

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a invitat-o vineri pe preşedinta grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor, Marine Le Pen, să dea explicaţii asupra voturilor electronice frauduloase efectuate în timp ce ea nu era în sediul PE în luna octombrie. „Martin Schulz a invitat-o pe Marine Le Pen la o întrevedere pentru a clarifica situaţia“, a indicat pentru AFP Armin Machmer, purtător de cuvânt al preşedintelui Parlamentului. „Există contradicţii şi divergenţe în mai multe mărturii“, a explicat el.

Eurodeputatul olandez Marcel De Graaf, copreşedinte al grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţilor condus de Marine Le Pen, recunoscuse că a votat câteva minute în 28 octombrie în locul acesteia, utilizând cardul ei de vot electronic, în timp ce Le Pen absenta de la lucrările PE pentru a se duce la o reuniune electorală în Franţa.

Regulamentul Parlamentului European interzice deputaţilor să voteze în locul unui coleg. Votările, când nu se fac prin ridicarea mâinii, se efectuează cu ajutorul unui card electronic nominal pe care fiecare deputat trebuie să-l introducă într-un aparat aflat în faţa lui, al fel cum se întâmplă şi în Parlamentul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite