UPDATE PDL a bătut palma cu Chiliman şi l-a făcut direct prim-vicepreşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman FOTO Eduard Enea
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman FOTO Eduard Enea

Conducerea PDL a aprobat în unanimitate protocolul de fuziune dintre PDL şi Iniţiatiiva România Liberală. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, va deveni prim-vicepreşedintele PDL Bucureşti şi preşedinte al PDL Sector 1, iar Vlad Moisescu va fi prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti.

UPDATE Andrei Chiliman: Încă de la înfiinaţarea IRL, după ce am fost excluşi din PNL, am militat pentru unificarea dreptei. Ne bucurăm că există aceste discuţii între PNL şi PDL şi sperăm că după congresul PNL să se ia deciziile corecte şi cele două partide să meargă mai departe sub aceeaşi siglă. Personal, am ales să vin la PDL pentru că PDL reprezintă ceea ce doresc eu pentru România. Este un partid de dreapta, afiliat la PPE.

Eu am fost întotdeuna un liberal conservator. PNL ar fi trebuit să meargă alături de PPE. Am intrat pe uşa din faţă întotdeuna, nu pe uşa din dos. Vom ajunge într-un partid în care ajunge şi PNL.

UPDATE Vasile Blaga: Ambele partide au liberatatea de a face demersuri pentru a întări zona de dreapta. I-am anunţat pe liberali, nu am cerut voie. Discutăm de o fuziune prin comasare cu PNL, raport de 1 la 1.

Din IRL mai fac parte şi Vlad Moisescu, care va fi prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti, şi Diana Tuşa, care a primit postul de vicepreşedinte al PDL Bucureşti.

UPDATE Blaga a fost întrebat înainte de şedinţa BPN al PDL dacă i se pare oportună înscrierea lui Andrei Chiliman în PDL atâta vreme cât acesta a fost exclus din PNL, iar democrat-liberalii negociază cu liberalii.

"Am terminat negocierile şi o să vedeţi toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră după şedinţa BPN. (Andrei Chiliman - n.r.) este un om de dreapta consacrat, care a avut multe iniţiative în această zonă. Şi înscrierea lui o considerăm mai mult decât oportună", a spus Vasile Blaga.

În iarnă, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, arăta că liderul liberalilor Crin Antonescu l-a exlus din partid pentru că i-a denunţat tentativele de distrugere a independenţei Justiţiei. Chiliman foloseşte cuvinte dure la adresa lui Antonescu şi face un apel la liberali să-l scoată pe liderul PNL din viaţa publică.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, în 27 mai 2013, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce edilul a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor "abateri grave de la disciplina partidului". Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu 139 de voturi ”pentru” şi 8 voturi ”împotrivă”.

Citeşte şi:

Proscrişii din PNL şi-au făcut fundaţie

PROIECT Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi liberali excluşi din PNL, au anunţat, cu surle şi trâmbiţe,  înfiinţarea unui nou partid liberal, însă, în final, au lansat doar un ONG cu nume cel puţin pompos: „Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale“

Grupul lui Tăriceanu: „Cerem oprirea sancţionării membrilor PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii“

Fundaţia lansată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu săptămâna aceasta reacţionează vizavi de declaraţiile liderilor PNL, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit cărora liberalii care s-au alăturat grupului lui Tăriceanu riscă sancţiuni. Simpatizanţii ONG-ului cer organizarea unei dezbateri în cadrul Congresului de la sfârşitul lunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite