Sulfina Barbu: „PDL cere Guvernului să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu FOTO Arhiva Adevărul
Vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu FOTO Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu, a declarat joi că PDL cere Guvernului să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative, precizând că Guvernul Ponta a promis înfiinţarea unui milion de locuri de muncă, însă în realitate sunt disponibilizaţi funcţionarii publici şi angajaţi politic oameni în funcţii de conducere.


„PDL cere Guvernului să prezinte criteriile care au stat la baza disponibilizării acestor oameni. În contrapartidă, Guvernul Ponta înfiinţează instituţii noi ce presupune angajarea de oameni cu salarii mari. Este o epurare politică. Guvernul va da afară funcţionarii publici care nu au carnet de la PSD şi PNL. Astăzi, mii de oameni care protestează şi nu ştiu pe ce criterii au fost disponibilizaţi“, a afirmat Sulfina Barbu.

Declaraţia democrat-liberalului vine în momentul în care, în faţa Guvernului, peste 2.500 de sindicalişti CFR protestau în Piaţa Victoriei, aceştia fiind nemulţumiţi de privatizarea CFR Marfă şi de disponibilizări anunţate în companie.

„Aş vrea să vă amintesc că acest Guvern a promis un milion de locuri de muncă. Realitatea pe care România o trăieşte este că sute de oameni care lucrează la stat şi privat vor rămâne şomeri. Economia nu merge, iar Guvernul are o singură soluţie: concedierile“, a afirmat Sulfina Barbu.

PDL cere ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să prezinte public planul de reconversie profesională şi de integrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi.

"Doamna Câmpeanu trebuie să explice de ce nu accesează fondurile europene, care sunt la dispoziţie, din Fondul european de ajustare la globalizare, pentru sprijinirea oamenilor care sunt în dificultate. Eugen Teodorovici şi Mariana Câmpeanu trebuie să prezinte public măsurile şi proiectele pentru accesarea a 400 de milioane de euro pe care România îi are la dispoziţie de la Comisia Europeană, pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii", a arătat Sulfina Barbu.

Vicepreşedintele PDL a adăugat şi faptul că premierul Victor Ponta terbuie să-şi asume privatizarea CFR Marfă.

„Este o lipsă de responsabilitate a lui Victor Ponta. Trebuie să explice de ce nu şi-a asumat ca ministru interimar privatizarea CFR Marfă, un proces care îl asigură ca fiind corect“, a conchis Sulfina Barbu.

GFR, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei, plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Sindicaliştii adunaţi în faţa Palatului Victoria au ameninţat cu declanşarea unei greve generale şi cer demisia Executivului, întrucât nu este în stare să ia măsuri pentru a salva CFR Marfă şi locurile de muncă ale angajaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite