Spoiala speranţelor deşarte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea viitorilor parlamentari vor fi aleşi dintre politicieni şi pseudopoliticieni corupţi, penali, traseişti, incompetenţi, ce vor sluji aceleaşi interese proprii şi de grup, care vin în contradicţie cu interesul cetăţenilor oneşti şi al binelui ţării. În viitorul legislativ vor face legile tot partidele corupte: PSD, PNL şi UNPR devenit prin absorbţie PMP.

Majoritatea cetăţenilor cinstiţi din această ţară, dar şi a multor români din diaspora trăgeau nădejde, unii încă mai speră, că la alegerile parlamentare din toamnă vom schimba aleşii penali cu parlamentari noi, nepătaţi, care să se pună cu adevărat în slujba ţării. Speranţe deşarte. Pentru a se întâmpla o astfel de schimbare, ar trebui ca întreaga clasă politică românească să fie schimbată din temelii. Din păcate, realitatea ne arată că suntem la ani lumină de reformarea clasei politice. Nici măcar de primenirea acesteia nu poate fi vorba. Cel mult de o spoială, în ciuda apariţiei a numeroase partiduleţe noi- de oraş, de judeţ, de comună, de apartament, de crăşmă- care habar n-au de politică.

La o simplă privire pe scena politicii româneşti, fără să fii specialist şi analist în domeniu, constaţi că majoritatea viitorilor parlamentari vor fi aleşi dintre politicieni şi pseudopoliticieni corupţi, penali, traseişti, incompetenţi, ce vor sluji aceleaşi interese proprii şi de grup, care vin în contradicţie cu interesul cetăţenilor oneşti şi al binelui ţării. În viitorul legislativ vor face legile tot partidele corupte: PSD, PNL şi UNPR devenit prin absorbţie PMP, prin mişcarea surprinzătoare şi de geniu a singurului politician adevărat al României la ora actuală, Traian Băsescu.

După părerea mea, în ultimii 20 de ani, au fost doar trei politicieni adevăraţi, care au făcut jocurile şi au contat: Ion Iliescu, Traian Băsescu şi Adrian Năstase. Doar Băsescu mai este în joc, iar valoarea sa politică se vede.

Este suficient să ne gândim ce resurse umane şi ce oameni vor pune pe liste pentru alegeri aceste principale forţe politice şi avem imaginea noilor parlamentari, care vor face legile României de la anul.

Credeţi că noii aleşi vor legifera pentru binele public, pentru  curăţenia morală, lupta împotriva corupţiei, pentru o ţară angajată total şi ireversibil pe drumul democraţiei adevărate şi a unei dezvoltări moderne? Eu nu cred.

 În joc mai este doar Băsescu, maestrul mişcărilor câştigătoare, care a reuşit să creeze un nou partid politic după ce nu a mai fost preşedinte, ca alternativă de faţadă, la soluţiile imorale ale partidelor la putere. Alternativă de faţadă deoarece „animalul” politic Băsescu a făcut şah-mat clasicele PSD şi PNL, absorbind partidul generalilor şi al „interesului naţional”, cutra UNPR, declarând senin că noua amantă este pură şi curată, nepătată de neonorabili! Mişcare profund imorală, dar genială care îi va asigura noului PMP un număr important de membri în noul parlament, sperând că vor fi votaţi de tot mai mulţi români la alegeri.

Logica politică a lui Traian Băsescu a marşat pe faptul că fără o fuziune cu un partid parlamentar, micul PMP nu ar fi contat la scrutinul din toamnă. Nu a mai contat soluţia morală, nu au mai contat promisiunile micului partid, nu au mai contat cetăţenii oneşti care au crezut în acest proiect politic, cei care au aderat şi  l-au sprijinit, sperând să schimbe din temelii clasa politică mafiotă, coruptă, cu oameni puşi în slujba cetăţenilor şi ai ţării. Peste noapte, membrii PMP-ului dinainte de fuzionare s-au trezit în aceeaşi oală, colegi cu politicienii traseişti, pervertiţi, corupţi ai UNPR, adversarii de ieri, având acelaşi scop comun, de a câştiga tot mai multe locuri în noul parlament. Scopul scuză mijloacele, chiar dacă acestea sunt imorale. De altfel, PMP s-a aliat şi cu PSD în teritoriu, pentru a putea să-şi atingă interesele.

Politica este o damă de companie versată, iar clientul Traian Băsescu o călăreşte cum nu se poate mai bine, ca să ajungă din nou la putere. Cetăţenii oneşti care au crezut în promisiunile şi moralitatea lui politică, au rămas doar nişte fraieri, păcăliţii de serviciu, de care s-a folosit. Dar a făcut singura mişcare politică, genială, care să-l propulseze la putere. Altfel, micul PMP ar fi fost un eşec politic previzibil, cum este M10 sau alte noi partiduleţe care s-au înfiinţat cu gândul de a schimba lumea politicii româneşti.

O altă realitate evidentă este că ţara nu mai are politicieni adevăraţi, este în criză la acest capitol. Tinerii care sunt acum în politică, în marile partide, sunt toţi o apă şi un pământ, caracterizaţi de incompetenţă, pervertiţi la rele sau pur şi simplu folosiţi doar ca număr la vot şi paravan pentru mafia politică.

Opinii pe forumuri:

  • PNL va suferi... (Marţi, 12 iulie 2016, 18:49)

„Daca Basescu a inceput batalia fatis, absorbind UNPR si aliindu-se chiar si cu PSD in judete, am fi naivi sa credem ca apropiati ai sai din fostul PDL, aflati acum in interiorul PNL, stau degeaba.

Sa privim mai atent succesiunea „esec fuziune PNL-UNPR”, „Bolojan vrea un singur presedinte la PNL” si ”PMP absoarbe UNPR”.

In teritoriu, in multe locuri, fuziunea PNL-PDL e inca fragila si au fost destule acuzatii din interior despre „noncombatul” unor organizatii PNL.

Basescu nu e de „dreapta”, e doar un politician foarte pragmatic si chiar cinic, total decomplexat fata de electorat, „analisti” sau ambasade.

Cred ca va lupta in primul rand cu PNL, atacandu-l dinspre centru-stanga, lasand „hipsterii” si ongistii din „Initiativa Romania” sa atace liberalii dinspre dreapta.

Daca ii cititi interventiile din ultima vreme, veti observa tehnica numita „triangulare” in lupta politica, intra pe terenul adversarilor „istorici” (gen PSD) si le foloseste argumentele.

De cateva ori Basescu a fost in perfecta armonie cu publicul Antenei3, „injurand” Vestul si pe Kovesi sau ironizandu-l grosier pe Iohannis.”

  • Cu cine e aliat acum PMP (Marţi, 12 iulie 2016, 19:20)

„Sunt 6 judete in care PMP a ajutat PSD-ul sa obtina presedintia de Consiliu in dauna PNL: Caras-Severin, Timis, Maramures, Prahova, Neamt si Constanta.

In alte 3 judete controlul liberalilor depinde de votul PMP: Ilfov, Alba si Arad.

Dar sunt si judete in care controlul PSD depinde cel putin in parte de UNPR, deci e posibil ca „noul” partid al lui Basescu sa incline balanta puterii in mai mult de 9 judete.

Impreuna, PMP si UNPR vor avea primari in minim 44 localitati, dar cum fosta alianta electorala PSD-UNPR a castigat direct 19 primarii nu e imposibil ca unii primari alesi acolo din partea UNPR sa ramana in noul partid.

Oricum, sub 2% din localitatile din Romania vor avea primari din partea PMP-UNPR, dominatia PSD (1600 primari) si PNL (peste 1.000) nefiind contestata.

Insa Basescu, cu certitudine, nu e inca la pensie si va mai avea un cuvant de spus in bataliile politice viitoare, ar fi o mare greseala din partea PSD-PNL sa il ignore ca si cum fostul presedinte nu ar mai conta.

Probabil isi vor dori curand sa il vada „emigrat” pe scena politica din Basarabia, acolo unde practic nu ar avea un adversar de anvergura sa..”

  • Greatza te apuca !!!! (Marţi, 12 iulie 2016, 18:13)

„Bravos , uite , jigodiile UMPR si-au gasit din nou un adapost !! Ar face orice numai sa nu ajunga la vot singuri !!! Cat despre PMP....ce sa mai zic ??!!! Parafrazand o fraza celebra in politica din Ro.....as putea sa zic....„Sa-ti fie rusine .......Traian Basescu”!!!!! Noi, alegatorii suntem de vina pt ca permitem asa ceva !!! Viermuiala curata.,....”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite