Senatoarea Cristiana Anghel, după ce a votat pensiile speciale pentru aleşi: „Mă simt obligată să-mi cer iertare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea PLR-PC Cristiana Anghel a publicat pe contul său de Facebook un text în care critică absenţele senatorilor de la şedinţa de plen care ar fi trebuit să aibă loc astăzi şi susţine că anularea şedinţei, din lipsă de cvorum, o „obligă“ să ceară iertare pentru votul acordat ieri legii pensiilor speciale.

„Ieri am susţinut şi am votat dreptatea până la capăt şi în privinţa parlamentarilor. Iar astăzi, cei care am mers la serviciu, ca orice om normal din ţară, am fost trimişi acasă din cauza lipsei de cvorum. Mai pot spune ceva?! Distrugem cu bună ştiinţă sau din nepăsare ideea de parlamentarism. Ştiu doar că mă simt obligată să-mi cer iertare“, a scris Anghel pe Facebook.

Regretele sale au fost întâmpinate de comentarii acide din partea utilizatorilor reţelei sociale, care i-au reproşat votul acordat pensiilor speciale pentru parlamentari. „Ruşine să vă fie, doamnă, am avut o altă părere despre dvs.! De ce aţi votat pensii speciale? Aţi uitat cum se trăieşte din bani puţini, acum nu mai aveţi comanda stop?“, a întrebat-o o femeie. „După ce v-aţi văzut cu sacii în căruţă, vă puteţi cere scuze...“, i-a reproşat o alta.

Cristiana Anghel a pledat ieri pentru adoptarea pensiilor speciale, pe motiv că aceste indemnizaţii suplimentare au fost eliminate pe nedrept în timpul guvernării lui Emil Boc. Mai mult, ea a susţinut că banii care li se cuveneau parlamentarilor au fost „furaţi“ de fosta guvernare PDL.

Citeşte şi:

Parlamentarii şi-au votat o pensie cât şapte: cine sunt aleşii care şi-ar putea asigura o bătrâneţe de lux

Senatorii şi deputaţii au adoptat marţi proiectul care prevede introducerea de indemnizaţii speciale pentru aleşii pensionaţi. Suma pe care o poate obţine un ales, şi care se adaugă pensiei,  porneşte de la 1.500 de lei pentru un mandat în Parlament şi ajunge la 4.000 de lei pentru trei mandate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite