Senat: Activitatea în plen se va desfăşura trei zile pe săptămână - luni, marţi şi miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu
Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu

Senatorii au votat miercuri o propunere a senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit căreia şedinţele de plen se vor desfăşura în zilele de luni, marţi şi miercuri. Până acum, senatorii lucrau în plen în zilele de luni şi marţi.

Propunerea senatorului PNL a fost aprobată cu 73 de voturi „pentru“, 19 voturi „împotrivă“ şi 13 abţineri.

"Propun să lucrăm luni, marţi şi miercuri în plen, pentru că avem foarte multe proiecte de legi serioase, grele, care trebuie dezbătute în timp mai îndelungat, dar ca să fie dezbătute trebuie să fie cunoscute. Reamintesc că ordinea de zi pentru şedinţa de azi am primit-o la ora 10,20, ultima formulă. Este cu neputinţă să dezbatem, în mod responsabil şi în cunoştinţă de cauză, atâtea proiecte de legi. De asemenea, propun ca de aici încolo ordinea de zi să ne fie adusă la cunoştinţă cu o săptămână înainte, pentru a avea timp să ne pregătim", a declarat Sorin Roşca Stănescu, citat de Agerpres..

În replică, senatorul UDMR Verestoy Attila a susţinut că au mai existat şi în trecut încercări de modificare a programului activităţii Senatului.

"Sunt probleme care au fost dezbătute de multe ori în Biroul Permanent. Îl sfătuiesc pe domnul senator Roşca Stănescu să facă aceste demersuri în interiorul grupului parlamentar (PNL—n.r.) şi, în măsura în care se va ajunge la o concluzie, suntem foarte deschişi la o dezbatere şi de a propune plenului alte şi alte variante de a lucra. Au mai fost încercări, cu mai mult sau mai puţin succes. Suntem deschişi să facem noi regulamente şi programe noi dacă sunt mai eficiente şi dacă aduc îmbunătăţiri funcţionării Senatului", a afirmat Verestoy Attila.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite