Sebastian Ghiţă, despre dosarul Microsoft: „A fost un jaf plimbat între guverne. DNA a arătat că cine fură îşi merită soarta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Sebastian Ghiţă a vorbit, la Adevărul Live, despre dosarul Microsoft, care a lovit în clasa politică, dar şi în domeniul IT, unde parlamentarul îşi desfăşoară o parte din activitate. El s-a declarat apreciativ faţă de activitatea procurorilor anticorupţie şi a subliniat că nu crede în influenţarea justiţiei de către factorii politici.

Întrebat, la Adevărul Live, cum a afectat dosarul Microsoft domeniul IT, în special firma SIVECO, Ghiţă a răspuns că este una dintre cele mai performante firme din România şi a apărat-o pe co-fondatoarea acesteia, Irina Socol.

„E una dintre cele mai performante firme din România. Dacă aveam un atac cibernetic, dacă o să avem, nu o să avem atâtea probleme cu sistemele informatice cât o să avem dacă SIVECO se opreşte din lucrat. Nu cumva sistemul o forţă, un întreg ansamblu de politiciieni factori de decizie au împins-o pe femeia aia în situaţia în care a ajuns? Nu cumva trebuiau prinşi cei care au şantajat-o? Nu cumva credeţi că un om atât de performant se putea descurca singură în piaţă, îşi vedea de viaţa ei dacă nu o terorizau? Noi suntem ca în proverbul care spune că peştele se împute de la cap şi se curăţă de la coadă“, a spus Ghiţă.

„Hai să-i vedem curăţaţi pe ăştia, pentru că altfel ne vom trezi cu firmele fiind supuse acestor presiuni. Toate firmele trebuie să cotizeze, nu fiţi naivi. Procurorii au  dreptate. Nu mai poţi tu să presezi, să ceri bani, gata! Lasă firmele în pace, în concurenţă liberă!“, a adăugat el.

În ce priveşte dosarul Microsoft, Sebastian Ghiţă a afirmat că a fost o hoţie accceptată de guverne.

„Despre Microsoft ţip de ani de zile, a  fost un jaf şi o hoţie. Nu de firmele româneşti, nu doar de domnii plimbaţi la televizor. S-a făcut cu o mare acceptare globală. Toată lumea l-a plimbat pe jaf printre guverne, trebuia să dăm bine. Norocul lui Ponta a fost că UE a dat o decizie că nu se mai pot închiria licenţe. De fapt, noi nici nu închiriam licenţe, ci un soft. O minciună uriaşă. A fost o  mare escrocherie,e  bine că s-a terminat. Slavă Domnului, procurorii au făcut mare parte din treabă, au băgat spaima în funcţionarii statului“, a mai spus el.

Totodată, Ghiţă a lăudat activitatea DNA şi „schimbarea de mentalitate“ la nivelul societăţii civile.

„Iar a existat acest clişeu că, vezi Doamne, procurorii îi ajută sau încurcă pe ai lui Băsescu, Ponta. a existat percepţia, ne-am uitat toţi miraţi, ne-am influenţat unii pe alţii. DNA  a arătat că cine fură îşi merită soarta. Din ce în ce mai mulţi oameni se transformă în denunţători. E o schimbare şi de mentalitate. Mulţi îşi dau seama că furatul trage pe toată lumea în jos, în timp ce competiţia şi concurenţa permit ţării să se dezvolte. Nu prea pot procurorii să se încline politic, că nu mai au cum“, a conchis Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi:

Adevărul Live. Sebastian Ghiţă: Cât timp preşedintele PSD stă de-a dreapta tatălui Ion Iliescu nu mă întorc. Dau în scris că Ponta va reforma PSD

Deputatul Sebastian Ghiţă a explicat, la Adevărul Live, motivele reale ale demisiei sale din PSD, a povestit de când a început prietenia sa cu premierul Victor Ponta şi despre înfiinţarea unui nou partid, în zona centru-stânga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite