Scandal în partidul lui Tăriceanu. Un lider ALDE cere demisia şefului Senatului şi convocarea unui Congres. Vosganian: Îşi negociază trecerea la un alt partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un lider ALDE îi cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu FOTO Arhiva Adevărul
Un lider ALDE îi cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele executiv al ALDE, senatorul Vlad Nistor, i-a cerut demisia liderului partidului, Călin Popescu Tăriceanu, din fruntea Senatului, dar şi convocarea unui Congres ALDE pentru stabilirea unor criterii de integritate pe care să le respecte candidaţii la parlamentare. Senatorul ALDE Varujan Vosganian a arătat că Nistor s-a răzvrătit împotriva partidului pentru că nu se mai regăseşte pe lista ALDE pentru alegerile parlamentare.

”Nu se mai află pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare, nefiind dorit de nicio organizaţie a partidului din ţară. Lipsa de activitate, dar şi interesul strict personal de care a dat dovadă, au demostrat că domnul Nistor nu are prestanţa necesară pentru a ocupa o funcţie politică”, a precizat Varujan Vosganian.

Senatorul ALDE a mai arătat că ieşirea lui Nistor are la bază intenţia de a trece la un alt partid politic.  „Ieşirea publică a senatorului Vasile Nistor reprezintă, în fapt, negocierea trecerii sale la altă formaţiune politică. În mod surprinzator, dar explicabil după afirmaţia din Senat a domnului Nistor, înainte de începerea şedinţei, senatorii PNL au anunţat că va urma o declaraţie «tare», pentru a-i cita direct pe cei din PNL”, a mai arătat  Varujan Vosganian.

Senatorul Vasile Nistor, care deţine şi funcţia de preşedinte executiv în ALDE, i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu demisia din funcţia de preşedinte al Senatului şi din cea de senator, ca urmare a anchetării sale pentru mărturie mincinoasă. 

„A venit momentul să demonstrăm că nu toţi suntem la fel. Unii membri ai Camerei superioare sunt anchetaţi sau au dosare penale şi din acest moment, consider că a venit momentul să demisioneze din funcţiile deţinute în conducerea Senatului, să renunţe la imunitatea parlamentară sau la mandatul se senator, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei. Domnule Călin Popescu Tăriceanu, consider că aveţi datoria morală, faţă de România, să vă prezentaţi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât sunteţi anchetat pentru mărturie mincinoasă şi pentru favorizarea infractorului“, a spus Nistor, în plenul Senatului, instituţie condusă de Călin popescu Tăriceanu.

Nistor cere Congres ALDE

Mai târziu, senatorul Vasile Nisto a trimis o scrisoare celor doi copreşedinţi ai ALDE în care solicită convocarea unui congres extraordinar pentru că membrii de partid sunt nemulţumiţi de primirea în partid a unor persoane controversate. „Dificultăţile de organizare şi coordonare apărute în ultima perioadă în cadrul partidului, ca urmare a celor mai recente acţiuni ale justiţiei în care sunt implicaţi lideri şi membri marcanţi ai partidului, reticenţa manifestată în membrilor de partid cu privire la acceptarea de către conducerea naţională a înscrierii în ALDE a unor persoane controversate din punct de vedere al imaginii publice şi cu probleme de natură penală”, arată Nistor. 

Nistor crede că este nevoie ca la Congres să fie stabilite anumite criterii de etică care să le fie impuse cadnidaţilor la alegerile parlamentare. Astfel, ar urma să nu fie primiţi pe listele partidului cei care sunt urmăriţi penal sau trimişi în judecată pentru acte de corupţie sau evaziune fiscală, cei condamnaţi pentru incompatibilitate şi conflict de interese, cei puşi arestaţi preventiv sau la domiciliu sau puşi sub control judiciar şi cei care au fost colaboratori sau ofiţeri ai Securităţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite