Scandal în Parlament între liderul senatorilor PSD şi USR: „Eşti un jegos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae FOTO Mediafax
Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae FOTO Mediafax

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a avut un conflict miercuri, pe holurile Parlamentarului, cu parlamentari USR, afirmând că el a fost înjurat „de câţiva mitocani” care au o luptă „cu igiena personală şi morală”. Ulterior, în şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere, parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE i-au jignit pe cei din Opoziţie.

Chestionat dacă este adevărat că i-a ameninţat pe cei de la USR când i-au spus că ar trebui să îi fie ruşine pentru decizia Guvernului de a adopta ordonanţa care modifică Codurile penale, Şerban Nicolae a susţinut că aceştia „mint”.

„Când e adevărat ce spun cei de la USR? Mint, aşa sunt invăţaţi. Ei au o luptă cu igiena personală şi cu igiena morală. M-am trezit înjurat de câţiva mitocani, nu ştiu cine sunt. Puţin bun simţ, puţină decenţă. Mă deranjează nesimţirea, lipsa de educaţie, mă deranjează orice înseamnă lipsă de şapte ani de acasă. Indiferent cine, şi dacă ar fi colegii mei m-ar deranja lucrul ăsta, pentru că eu nu am apostrofat pe nimeni. Am aflat că domnul Dan sau cum îl cheamă a primit finanţări în contul personal şi a oprit nişte comisioane, a dat banii mai departe. Din punctul meu de vedere, este un lucru profund ilegal. Nu mi-am permis să spun în niciun fel", a afirmat senatorul PSD.

Şerban Nicolae a fost urmat de mai mulţi parlamentari USR care îi strigau „ruşine” şi „minciună”.

„Minciună! Aşa se comportă un parlamentar?”, a replicat Cosette Chichirău.

„De ce minţi în halul ăsta?”, i-a răspuns Şerban Nicolae.

În final, Chichirău a spus că cei de la PSD sunt „nişte hoţi şi trebuie să le fie ruşine”, aceasta fiind ”poziţia oficială a USR”.

De asemenea, Cosette Chichirău a afirmat că social-democraţii sunt „nişte hoţi fără ruşine, nişte nesimţiti, nişte golani”.

„Domnul Nicolae minte. Sunt nişte hoţi fără ruşine, sunt nişte nesimţiti, nişte golani care vor să jefuiască ţara şi noi nu vom accepta lucrul ăsta. Şi ca parlamentari vom protesta, aici este locul nostru, Parlamentul este al românilor, românii trebuie să înţeleagă că ei au o voce aici în Parlament prin noi şi nu vom permite jaful ţării”, a subliniat deputatul USR. 

Deputatul USR Cătălin Drulă a afirmat miercuri, la Parlament, că liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae „l-a ameninţat” după ce i-a spus că ar trebui "să îi fie ruşine" pentru decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de modificare a Codului penal, moment în care social-democratul a început să "înjure" şi să aibă o atitudine "de grădiniţă".

„M-a ameninţat. Mi-a zis: «Stai că vezi tu». Eu le-am spus să le fie ruşine pentru ce au făcut, şi acesta este un mesaj pe care l-au transmis zeci de mii de oameni în stradă care au spus «Ruşine să vă fie pentru ce aţi făcut». E o chestie mişelească să dai ordonanţe la ora nouă seara. Am trecut pe lângă domnul Şerban Nicolae şi atât i-am spus, atât, să vă fie ruşine. A început să înjure şi să meargă după noi, asta este atitudinea pe care o au dumnealor. Ca la grădiniţă. A proferat nişte cuvinte pe care nu le pot reproduce”, a susţinut deputatul USR. 

„Eşti un jegos“

Secretarul Camerei Deputaţilor Cristian Ghinea (USR) a făcut live text pe Facebook din şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, spunând că este ”circ”, Călin Popescu Tăriceanu e ”isterizat”, se strigă la membrii opoziţiei ”eşti un jegos”.

”Sunt în şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Camerelor. Colegii mei din grupul USR ne-au însoţit până la uşă cu pancarte pe care scrie RUŞINE! Şerban Nicolae ne-a ameninţat, foarte nervos”, scrie Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Ghinea relatează că în şedinţa BPR Şerban Nicolae (PSD) a luat cuvântul să spună că nişte cetăţeni se comportă reprobabil. ”Am cerut drept la replică spunând că cetăţenii sunt parlamentari şi că el de fapt s-a comportat golăneşte. Tăriceanu ne ţine apoi lecţii cănu avem cultură politică. Nicuşor Dan a cerut cuvântul şi a spus: Îmi însuşesc total criticile aduse de colegii mei, sunteţi nişte HOŢI. Tăriceanu isterizat, scandal, aproape leşinuri la pesedişti. «Eşti un jegos» se strigă către noi. Circ. Pretenţile de civilizate aruncate la gunoi de borfaşi”, mai scrie Ghinea.

Şedinţa Birourilor Permanente Reunite în care se stabileşte calendarul pentru dezbaterea şi votarea proiectului de buget de stat pe anul 2017 a început miercuri dimineaţa, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lipsind de la reunirea conducerii Parlamentului.

De asemenea, parlamentarii USR, în frunte cu Nicuşor Dan, au venit cu pancarte pe care era afişat mesajul „Ruşine”, în semn de protest faţă de deciziile Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi trimiterea în Parlament a proiectului de lege care vizează graţierea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite