Rovana Plumb: Pensionarii şi mămicile vor beneficia de amnistie fiscală. 12.000 de mame, iertate de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că mamele, dar şi pensionarii vor beneficia de amnistie fiscală, nu penală, potrivit unui proiect de lege care va fi prezentat în următoarea şedinţă de Guvern.

„Pentru a linişti mămicile care în urma deciziei Curţii de Conturi ar trebui să returneze o parte din indemnizaţia pentru creşterea copilului, verificările au demonstrat că mămicile au obţinut o sumă totală de 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit. Pentru a veni în sprijinul mămicilor, Guvernul propune modificarea OUG 111 privind acordarea indemnizaţie în felul următor: orice părinte care e în concediu de îngrijire va putea obţine venituri, lucrând de acasă , de  1500 de lei timp de un an. În ce priveşte cele 12.000 de mămici pentru care s-au constituit debite de returnare, acestea vor amnistiate fiscal“, a spus Plumb.

Totodată, ea a vorbit despre amnistia pentru pensionari şi a arătat că aceştia vor fi amnistiaţi fiscal, nu şi penal.

„În ce priveşte amnistierea fiscală pentru pensionari, propunerea de proiect de lege este gata. Toţi pensionarii care se află în evidenţa sistemului de pensii publice vor fi scutiţi de la plata debitelor. Nu vor fi scutiţi de la plată debitele care au drept cauză culpa debitorului materializată de folosirea acestora a unor documente neconforme realităţii, deci facem amnistiere fiscală, nu penală“,a conchis ministrul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite