Responsabilii cu amendarea Codului Penal nu au reuşit să convingă Ministerul Justiţiei: Ne mai reunim pentru o concluzie armonizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi membrii comisiilor juridice ale Parlamentului au fost invitaţi de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, la o discuţie în legătură cu modificările adese Codului Penal în „marţea neagră“ a Legislativului. Rezultatele întâlnirii: ne mai întâlnim o dată pentru o concluzie armonizată.

„Am terminat întâlnirea împreună cu colegii mei, a mai participat şi doamna Gorghiu. Am avut o întâlnire cu domnul ministru al Justiţiei şi câţiva membri din staff-ul tehnic, am analizat toate situaţiile care au fost prezentate în presă. Am făcut schimbul de informaţii. Vreau mâine ca fiecare să tragă o concluzie şi să ne mai reunim o dată pentru o concluzie armonizată“, a precizat Eugen Nicolicea, membru al Comisiei Juridice, for care s-a ocupat cu amendarea, în miez de noapte, a Codului Penal.

Nicolicea a explicat că întâlnirea a avut loc în contextul în care Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, nu era lămurit cu privire la modificările suferite de Codul Penal. „Am avut un schimb de informaţii în sensul în care dacă dânsul era neclar cu o anumită poziţie sau situaţie de aici. Noi l-am întrebat care e poziţia dânsului, evident că armonizarea aceasta va avea loc într-o discuţie ulterioară, aşa că despre asta nu avem ce să discutăm", a explicat Nicolicea.

Întrebat dacă ministrul Justiţiei şi-a exprimat vreo îngrijorare, Nicolicea a spus: „Nu l-am auzit niciodată să manifeste o îngrijorare. Domnul ministru este un ministru responsabil, care face faţă oricărei situaţii“.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, membru al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a declarat vineri la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei (MJ) că a venit să discute cu reprezentanţii instituţiei despre efectele, şi nu proiectul de modificare a Codului penal.

Nicolicea a venit însoţit de alţi membri ai Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, printre care deputatul PNL Alina Gorghiu.

Membrii comisiilor juridice ale Parlamentului au fost invitaţi de ministrul Justiţiei la o discuţie în legătură cu Codul penal şi cel de procedură penală. „De aceea, am adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea, şi membrilor Comisiei juridice din Camera Deputaţilor invitaţia de a participa vineri, 13 decembrie, la o întâlnire la sediul Ministerului Justiţiei cu experţii din minister pe tema noului Cod penal şi a celui de procedură penală“, a precizat, pentru Mediafax, ministrul Justiţiei.

Deputaţi din Comisia Juridică, printre care Eugen Nicolicea, au mers vineri şi la Ambasada SUA la Bucureşti pentru a discuta despre modificările la Codul Penal.

Pe aceeaşi temă:

Ambasada SUA: Modificările la Codul Penal, pas înapoi pentru România şi un semnal negativ pentru investitori

Ponta, după scandalul Codului Penal: Reacţia Ambasadei SUA a fost greşită. Am ştiut de Legea amnistiei. Crin s-a lăsat singur în ofsaid

Deputaţi jurişti dau explicaţii la Ambasada SUA pentru Codul Penal. Crin Antonescu: PNL nu a ştiut de întâlnire

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite