Ponta, despre reacţia Ambasadei SUA la Codul Penal: Să nu ne mai atragă atenţia niciodată. Nici Moscova nu o mai face

0
0
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că i-a transmis reprezentantului SUA, referitor la criticile făcute Parlamentului ca urmare a modificărilor aduse Codului Penal, că nu trebuie să atragă atenţia niciodată pentru că de atras atenţia nu ne mai atrage nici Moscova.

„I-am transmis însărcinatului cu afaceri că nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic, că deocamdată nu este cazul să ne atragă atenţia. Este foarte bine să ne consultăm, dar de atras atenţia nu ne mai atrage atenţia nici Moscova, nici altcineva“, a afirmat Ponta.

Ambasada SUA susţine că modificările aduse Codului Penal de către parlamentari înseamnă un pas înapoi pentru România şi un semnal descurajator pentru investitori.

„Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri (marţi, n.r.) în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse“, se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti.

În urma acestui comunicat de presă, premierul Victor Ponta afirmă, legat de modificările la Codul Penal, că singura reacţie total greşită a fost cea a ambasadei SUA, care se referea la investiţii.

„Am văzut declaraţii de principiu, nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul Parlamentului de a legifera, pentru că şi în ţara lor se întâmplă la fel. Singura reacţie care cred că a fost total greşită, că nu se referea la realitate, a fost a ambasadei Statelor Unite, care vorbea despre investiţiile americane. Din câte ştiu eu, Chevron investeşte în România sau poate să plece dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem proteja proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată. Aici cred că a fost o greşeală (legat de ambasadă - n.r.) şi o să transmit acest lucru“, a spus Ponta.

„Şantaj la adresa Ambasadei SUA“

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că afirmaţiile premierului Victor Ponta la adresa Ambasadei SUA în legătură cu Chevron constituie, de fapt, „un şantaj pe faţă“ care vizează compania americană Chevron.

A fost un şantaj la Ambasada SUA: dacă nu vă liniştiţi, s-ar putea să abandonez protecţia la Chevron. Eu nu am crezut că se poate ajunge la astfel de declaraţii. Nu îi dau nici măcar scuza că a greşit, pentru că, altfel, ar fi realizat şi revenea. Pur şi simplu a fost un şantaj pe faţă“, a spus Traian Băsescu, la emisiunea „Evenimentul Zilei“.

Pe aceeaşi temă:

Ambasada SUA: Modificările la Codul Penal, pas înapoi pentru România şi un semnal negativ pentru investitori

Ponta, după scandalul Codului Penal: Reacţia Ambasadei SUA a fost greşită. Am ştiut de Legea amnistiei. Crin s-a lăsat singur în ofsaid

Deputaţi jurişti dau explicaţii la Ambasada SUA pentru Codul Penal. Crin Antonescu: PNL nu a ştiut de întâlnire

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite