Cernea vrea o lege a parteneriatului civil: Va veni în ajutorul cuplurilor necăsătorite care trăiesc împreună, indiferent de orientarea sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea, deputat de Constanţa FOTO Arhiva Adevarul
Remus Cernea, deputat de Constanţa FOTO Arhiva Adevarul

Deputatul independent Remus Cernea a anunţat vineri că va depune la Parlament proiectul legii parteneriatului civil, care va veni în ajutorul cuplurilor care nu şi-au oficializat relaţia, indiferent de orientarea sexuală.


„Marţi, voi depune legea parteneriatului civil în Parlament. Am început deja să strâng semnături, au fost deja parlamentari care au fost de acord să semneze pentru lege. Cred că este nevoie de o astfel de legislaţie, cred că este o legislaţie care va veni în ajutorul foarte multor cupluri care trăiesc împreună, dar care nu şi-au oficializat relaţia prin căsătorie“, a declarat Remus Cernea.

Prin iniţiativa sa, deputatul crede că va aduce bucurie multor cetăţeni care trăiesc împreună, dar care nu au ajuns în faţa stării civile.

„Conform estimărilor, sunt aproximativ un milion de cetăţeni români care trăiesc în forme de asociere nerecunoscute deocamdată de lege şi pe care parteneriatul civil ar putea să le reglementeze şi cred că acest lucru ar putea fi foarte bun pentru România şi pentru foarte mulţi cetăţeni“, a mai precizat Cernea.

Deputatul speră să obţină susţinerea grupurilor PDL şi PSD, motivând că este o lege nediscriminatorie, care este adoptată de 16 state europene. 

„Parteneriatul civil este introdus în Europa în numeroase ţări, aproximativ 16 ţări deja au legislaţie în acest domeniu. Sper ca legea să obţină susţinerea grupurilor PSD şi PNL şi poate şi a altor grupuri pentru că este o lege nediscriminatorie care va permite celor doi parteneri, indiferent de orientarea lor sexuală, să poată, spre exemplu, să obţină credite însumând veniturile amândurora, să poată să-şi lase moştenire, pentru că pe parcursul mai multor ani de convieţuire e posibil să acumuleze anumite bunuri, anumite proprietăţi şi este normal ca atunci când unul dintre ei dispare să poată să lase moştenire celuilalt, altfel familia celui dispărut ar urma să preia bunurile respective, ceea ce este incorect. De asemenea, în cazul în care unul dintre parteneri trebuie să apeleze la facilităţi de sănătate, are nevoie de îngrijire de sănătate, poate beneficia de aceasta în baza asigurării de sănătate a celuilalt partener“, a mai declarat parlamentarul.

Deputatul Remus Cernea anunţa, în aprilie, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

În 21 mai, Remus Cernea şi-a anunţat demisia din grupul PSD din cauza faptului că USL doreşte să demareze lucrările la Roşia Montana şi să treacă la exploatarea gazelor de şist.

În următoarea lună, Cernea i-a cerut liderului PNL, Crin Antonescu, să semneze proiectul de lege pe care îl va iniţia pentru reglementarea parteneriatului civil.

Crin Antonescu a declarat, într-o emisiune televizată, că poate fi de acord cu oficializarea parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex, dar nu susţine adopţiile de către astfel de cupluri.

Pe aceeaşi temă:

Remus Cernea demisionează din grupul PSD

Cernea: E bine că Băsescu discută relaxat despre teme precum căsătoria între persoane de acelaşi sex

„Politica schimbării“ lui Remus Cernea, lansată la Prăvălia cu cărţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite