Raluca Turcan, despre proiectul PSD de repatriere a aurului: O fumigenă pentru a acoperi uriaşul handicap de imagine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a comentat joi propunerea lui Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae de a repatria 95% din rezerva de aur a ţării, spunând că este doar o „fumigenă”, prin care PSD încearcă să distragă atenţia de la Ordonanţa 7 şi victoria Laurei Codruţa Kovesi din Comisia LIBE.

Raluca Turcan l-a comparat pe Liviu Dragnea cu preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi explicat că „efectul propaganderi ruse” a ajuns şi în România.

„Am aici extrase din trei publicaţii ruseşti de propagandă care recomandă regimului dictatorial Maduro să solicite Londrei aducerea în Venezuela a rezervelor de aur. Ce să vezi la noi în România s-a sesizat Dragnea, PSD, prin mâna domnului Şerban Nicolae. Aşadar, tot acest demers este unul care are, să spunem, alte baze politice decât cele care ţin de interesul românilor", a afirmat Turcan.

Turcan mai susţine că proiectul a fost lansat de PSD pentru a acoperi handicapul de imagine pe care partidul l-a suferit zilele trecute din cauza Ordonanţei 7 şi a protestelor care au urmat precum şi să deturneze atenţia mediatică de la victoria Laurei Codruţa Kovesi din Comisia LIBE.

„Este o fumigenă pe care acum încearcă să o rostogolească, lansată cu ceva timp în urmă de doi oameni, care nu pot fi suspectaţi de apărarea interesului românilor, ci mai degrabă de interesul infractorilor, s-a văzut prin toată conduita şi atitudinea lor politică, iar astăzi insistă pe acest proiect care încalcă tratatul de funcţionare a Uniunii Europene doar pentru a acoperi această pierdere pe care PSD a suferit-o în ultimele zile", a adăugat Turcan.

Miercuri, Liviu Dragnea si Şerban Nicolae au depus la Senat un proiect care prevede modificarea Legii de funcţionare a BNR. Cei doi vor ca din cele aproape 104 tone de aur deţinute de România, 95% să fie repatriat.
 
„Din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”, se arată într-un articol al proiectului.
 
Guvernatorul Mugur Isărescu a reacţionat şi el la proiect, comentând acuzaţiile aduse pe fondul că Banca Naţională ţine rezervele de aur în străinătate.
 
„Am fost acuzat că de ce ţin rezervele în străinătătate. De parcă le ţin eu, parcă sunt ale mele. Unde vreţi nene să le ţinem? Sunt rezerve internaţionale, credeţi că euro şi dolarii stau în beci la Banca Naţională? Stau în conturi”, a spus guvernatorul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite