Raeţchi, după eşecul României la ONU: E absolut firesc ca Meleşcanu să demisioneze, e direct vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

După ce România a pierdut alegerile pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare, îi cere demisia ministrului de externe Teodor Meleşcanu, acuzându-l că a ales să-şi apere postul şi le-a fost complice lui Liviu Dragnea şi Vioricăi Dăncilă, deşi înţelegea foarte bine unde duc acţiunile acestora, sabotând munca diplomaţilor români.

„În mod previzibil, România a pierdut cursa pentru locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Munca de ani de zile a unor profesionişti a fost sabotată de aflarea în treabă şi băgarea în seamă absolut revoltătoare a lui Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă pe subiecte diplomatice pe care nu le înţelegeau şi nu le stăpâneau. Au anunţat mutări de ambasade fără să se consulte cu decidenţii reali, au luat pe nepregătite aliaţii europeni, au generat tensiuni cu parteneri tradiţionali din Orientul Mijlociu, au promis lucruri pe care ştiau că nu le pot onora procedural - şi, în final, nu au realizat nimic, ne-au făcut de râs pe plan extern şi au pierdut voturile de care ţara noastră avea nevoie la ONU.

Iar ministrul de Externe Meleşcanu le-a fost complice în tot acest timp acestor Dumb&Dumber de la vârful statului, deşi, spre deosebire de ei, înţelegea prea bine că se va ajunge aici. Dar a ales să-şi conserve postul ministerial, nu să apere onoarea diplomaţilor români. E absolut firesc ca Meleşcanu să demisioneze după acest eşec pentru care e direct vinovat. Dar el a dovedit deja, în cazul votului din Diaspora, că nu dă doi bani pe asumarea răspunderii şi a propriilor greşeli”, a transmis Ovidiu Raeţchi pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite