Reacţia PSD la întrebările de la referendum: Iohannis face băşcălie de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a spus despre întrebările la referendumul din 26 mai anunţate de Administraţia Prezidenţială că preşedintele Klaus Iohannis „face pur şi simplu băşcălie de români”. Într-o notă asemănătoare a vorbit şi senatorul Robert Cazanciuc, care a sugerat că şeful statului e preocupat mai degrabă de agenda electorală a USR-ului decât de cea a PNL-ului.

 „Am spus în mod clar că domnul Klaus Werner Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români, nu numai prin întrebările puse la referendum. Nici măcar nu a catadicsit să iasă personal să le anunte. Cam atât de importante sunt întrebările. Iohannis şi Cioloş se contrazic intre ei, pentru că guvernul Cioloş a dat OUG. La ei nu ştie stânga ce face dreapta. Ne-am lămurit că nu au niciun program de guvernare, nu au soluţii la problemele românilor”, a declarat Codrin Ştefănescu, joi, la Antena 3, citat de Mediafax.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a comentat şi el întrebările referendumului, precizând că preşedintele nu este preocupat în mod real de problemele românilor şi că ar urmări o agendă a USR-ului. Cu toate astea, social-democratul spune că este de acord cu referendumul şi că va vota.

„E în aceeaşi notă neserioasă în care preşedintele României nu este preocupat în mod real de problemele românilor, ci de o agendă electorală a USR-ului mai degrabă decât a PNL-ului care văd că îl susţine necondiţionat. Suntem de acord cu referendumul, o să mergem la referendum, o să vedem ce vor vrea românii în urma acestui referendum. Dacă o citez pe colega mea senatoare Alina Gorghiu referendumul e aproape inutil, pentru că nu o să aibă consecinţe”, a afirmat Robert Cazanciuc.

Reacţiile social-democraţilor vin după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat joi întrebările la referendumul pe Justiţie din data de 26 mai.

„Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”, a transmis Mădălina Dobrovolschi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite