PSD şi PNL adună vedete de presă pentru parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele tradiţionale vor să ademenească mai mulţi jurnalişti cu notorietate. Alexandru Căutiş, Dan Bucura şi Denise Rifai sunt nume care ar putea ajunge pe listele pentru parlamentare ale celor două partide.

Alexandru Căutiş, jurnalist care de-a lungul anilor l-a criticat şi atacat dur pe Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat că va candida pe listele de Constanţa ale social-democraţilor. „Nu vă cer să mai credeţi în mine sau să mă iubiţi în continuare. Vă rog însă să mă lăsaţi să-mi dau eu mie o şansă să mai cred în mine, în cel care cred că sunt, în cel care vreau să fiu, pentru mine. Nu candidez pentru nimeni altcineva decât pentru mine. Eu cu mine mă voi lupta mai tare în noua postură decât cu oricare pesedist, penelist, pepizdamăsist. Sper să nu-mi fie silă de mine la final“, a afirmat Alexandru Căutiş, în încercarea de a-şi justifica alegerea pentru care a fost criticat dur în mediul online.

Alegerea jurnalistului a fost considerată bizară, dat fiind că în trecut Alexandru Căutiş a avut articole critice la adresa PSD, iar pe Liviu Dragnea l-a acuzat în octombrie 2015 că s-ar fi aflat în spatele deciziei de a-i scoate de pe post o emisiune de la Realitatea TV, după ce a realizat o anchetă despre „hoţiile“ pe care Dragnea, prin firma Teldrum, le-ar fi făcut în judeţul Teleorman.

„Dragnea, o Udrea cu mustaţă“
„Sper să înţeleagă cât mai mulţi români, printre care şi un procuror, că Dragnea ar avea investiţii şmechereşti în presă, inclusiv la o televiziune al cărei nume începe cu o singura literă. Şi nu mă refer aici la MTV. Am constatat zilele acestea că foarte multe posturi tv au făcut sluj în faţa abia înscăunatului Dragnea. Ori asta miroase a bani. Avem de-a face, mai nou, cu o Udrea cu mustaţă“, afirma Căutiş la 22 octombrie 2015. Ulterior, după o perioadă în care nu a mai fost invitat la Realitatea, acesta a început să participe din ce în ce mai des la emisiunile postului de ştiri.

Potrivit unor surse politice, social-democraţii i-ar mai face loc pe listele lor şi jurnalistului Dan Bucura. Bucura, prezentat drept jurnalist de investigaţii, este invitat adeseori la emisiuni ale postului de televiziune Realitatea TV. Pe de altă parte, Bucura a fost implicat într-un scandal monden privind apelarea la serviciile sexuale ale unor „asistente“ de televiziune, alături de alţi jurnalişti şi oameni de afaceri.

Un alt nume vehiculat este şi realizatoarea unei emisiuni a postului Realitatea TV, Lavinia Şandru, însă potrivit aceloraşi surse şansele ca aceasta să intre în cursa pentru parlamentare e mică. Jurnalista fost parlamentar între 2004 şi 2008, iniţial din partea Partidului Democrat, apoi din partea Partidului Iniţiativa Naţională, ar fi astfel la al doilea mandat în Parlament.

Liberalii au lansat trendul
De partea cealaltă a spectrului politic, liberalii au fost cei care au lansat ideea cooptării de jurnalişti în politică în momentul în care preşedintele PNL Alina Gorghiu a subliniat că persoane ca Denise Rifai sau Simona Gherghe ar fi bine-venite pe listele lor. „Vă spun că un om ca Denise Rifai se poate regăsi pe lista PNL şi ar face o figură foarte frumoasă dacă şi-ar dori să vină alături de noi“, a afirmat Gorghiu. După o întâlnire faţă-n faţă, Rifai a precizat că nu s-a decis încă să facă pasul sau nu spre politică.

Nu mă detestaţi că mă pun la încercare astfel. Eu voi pierde mult mai mult decât voi dacă încercarea mea este un eşec. Alexandru Căutiş, jurnalist
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite