UPDATE Marian Neacşu va fi şeful de campanie al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Executiv al PSD (CExN) a decis, sâmbătă, ca secretarul general al partidului, Marian Neacşu, să fie coordonatorul campaniei electorale de la alegerile locale. La ultimele alegeri electorale, coordonatorul campaniei a fost Liviu Dragnea, ultima fiind cea care a precedat alegerilor prezidenţiale, în urma cărora candidatul PSD Victor Ponta a ieşit înfrânt.

UPDATE Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Marian Neacşu, în săptămâna următoare, va stabili liniile principale de strategie electorală şi de acţiuni politice şi de campanie electorală în perioada următoare. De asemenea, îşi va stabili şi va propune Comitetului Executiv Naţional echipa de campanie.

„Am convocat Comitetul Executiv pentru a discuta câteva proiecte pe care trebuie să le urmărim în campania electorală pentru alegerile locale, de asemenea câteva acţiuni de organizare, discutarea listelor de candidaţi pentru fiecare judeţ, în cea mai mare parte. În ceea ce priveşte strategia de campanie, pentru că s-a tot vorbit despre asta, ne cunoaştem de foarte mulţi ani, nu inventează nimeni apa caldă, nu este nevoie de strategii sofisticate de campanie electorală. Să facem ceea ce am făcut tot timpul foarte bine şi anume să discutăm cu oamenii. Este un partid îndreptat către cetăţeni“, a anunţat Dragnea, care a mai precizat că tot în şedinţa de astăzi va fi ales coordonatorul campaniei electorale pentru 2016, potrivit Agerpress.

Preşedintele PSD a anunţat schimbări faţă de campaniile electorale de până acum, ultimele fiind conduse de cătr acesta. „O să avem câteva abordări diferite faţă de campaniile trecute. Vom avea un proiect de deschidere a partidului către cetăţeni, vom invita cetăţeni din fiecare comunitate să participe la alegeri pe listele noastre, cetăţeni care vor să se implice în viaţa comunităţii. De asemenea, vom avea pe listă foarte mulţi tineri, aşa cum am convenit la Congres, 2016 este anul în care pregătim noua generaţie de tineri. De asemenea, vom discuta în amănunt despre legea finanţării partidelor pentru că sunt proceduri foarte bine definite, dar care trebuie înţelese bine. Orice neregulă financiară în finanţarea campaniei electorale poate duce la anularea mandatului de ales“, a mai spus Liviu Dragnea.

Surse de la vârful PSD precizau înainte de Anul Nou că la şedinţa din 16 ianuarie PSD va decide dacă va merge împreună cu UNPR la alegerile de anul viitor, dar şi dacă îl mai susţin pe Călin Popescu Tăriceanu în fruntea Senatului. Dragnea a spus că o astfel decizie va fi luată la şedinţa grupurilor reunite de la sfârşitul lunii ianuarie. În ceea ce priveşte poziţia lui Tăriceanu, Dragnea a confirmat că există anumite nemulţumiri în partid. „Acesta este un subiect pe care îl vom discuta cu grupurile parlamentare, la finalul lunii. Am avut o întâlnire cu domnul Tăriceanu zilele trecute, chiar luni ne-am întâlnit la sediul PSD. Am avut o discuţie destul de bună. Ne vom mai întâlni şi în funcţie de ce vor stabili şi colegii parlamentari, deputaţi şi senatori, vom prezenta care este poziţia noastră. La acest moment nu există o discuţie despre schimbarea preşedintelui Senatului. Există o oarecare nemulţumire în grupul nostru senatorial, dar până la întâlnirea de la finalul lunii ianuarie o să o lămurim“, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite