Pronosticul lui Zgonea pentru moţiunea de cenzură. „Credeţi că un partid care e la guvernare ar vota aşa ceva?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, sâmbătă, că moţiunea de cenzură este "prost scrisă" şi va strânge doar 190-200 de votanţi, spunând: "Credeţi că vreunul dintre cei care susţin de t ani guvernarea ar fi în stare să voteze o moţiune doar pentru o legătură cu 3-4 evenimente?"

Întrebat dacă PSD are emoţii la moţiunea de cenzură, având în vedere şi cererea de începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta, Zgonea a spus: "Credeţi că există o schimbare de atitudine referitoare la moţiunea de cenzură? Credeţi că ar fi un partid care, fiind la guvernare, cu o guvernare atât de eficientă, ar vota altfel decât împotriva unei moţiuni de cenzură şi prost spusă, scrisă? Credeţi că vreunul dintre cei care au susţinut în ultimii trei ani guvernarea şi care se laudă cu nişte cifre, realizări impresionante, ar fi în stare să voteze o moţiune numai pentru că dumeavoastră faceţi o legătură între trei –patru evenimente care eu cred că nu sunt corelate între ele?".

El a adăugat că nu crede că moţiunea va strânge mai mult de 190-200 de votanţi, moţiunea fiind "un exerciţiu de imagine" căruia nu-i vede rostul.

"Eu cred că moţiunea de cenzură nu strange mai mult de 190 de votanţi, poate 200 maxim. Pentru un partid de opoziţie, în afară de un exerciţiu de imagine, nu-i văd rostul, câteodată am văzut partide care nu au depus moţiune de cenzură, vom vedea la momentul respectiv, argumente pro şi contra. Noi ne-am susţinut toate angajamentele şi cred că la finalul acestei sensiuni vom ajunge la o dezbatere şi în privinţa votului prin corespondenţă", a mai spus Zgonea.

PNL a depus, vineri, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, anunţul fiind făcut de prim-vicepreşedintele liberal Teodor Atanasiu.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului vor fi convocate, luni, la ora 13.00, pentru a stabili procedura în cazul moţiunii de cenzură depuse de PNL, a anunţat, vineri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite