Prigoană le-a pus gând rău preoţilor: prin plata salariilor, „se încalcă Constituţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Prigoană este de părere că preoţii nu ar trebui plătiţi din banii de la buget FOTO Adevărul
Silviu Prigoană este de părere că preoţii nu ar trebui plătiţi din banii de la buget FOTO Adevărul

Silviu Prigoană a declarat sâmbătă seara la RealitateaTV că, prin plata salariilor clericilor, clasa politică acceptă încălcarea Constituţiei.


„Nu am nimic cu nimeni, dar nu mi se pare normal clasa politică să taie pensii şi salarii şi să plătească, contrar Constituţiei, clerul. E o mare greşeală, atâta timp cât clasa politică acceptă Constituţia României să fie încălcată. E o problemă de constituţionalitate aici“, a precizat Prigoană.

De asemenea, Silviu Prigoană a amintit că a depus în Parlament (n.r. - 2010) o propunere legislativă prin care solicita ca statul să nu-i mai plătească pe clerici. „La noi se confundă foarte tare religia cu totul şi cu totul altceva. Nu cel care stă mai mult la coadă la pupat oase de morţi sau la sarmale va prinde Împărăţia Cerului, nu! Asta e o chestie pe care trebuie să o estompezi şi aici de vină cred că e tocmai biserica! Eu am introdus o lege prin care am cerut imperativ tăierea salariilor popilor în România. Toate confesiunile religioase, din 17, numai 2, nesemnificativ, 1%, sunt plătiţi de stat“, a explicat Prigoană care l-a dat exemplu pe un prieten bun de-al său, managerul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, care are salariu 74 de milioane de lei net, pe lună, prin lege.

„El, culmea, a depus un jurământ d-ăla, de sărăcie... Să-mi sară ochii dacă eu o să am ceva, tot ce am dau la alţii. Pai ce dai la alţii, mă, când tu iei de la toţi? Incredibil!“, a mai spus Silviu Prigoană.

În anul 2010, Silviu Prigoană, în calitatea de deputat, a ieşit cu o serie de declaraţii publice prin care susţinea că preoţii nu ar trebui plătiţi din banii de la buget, întrucât se pot întreţine singuri din surse proprii de finanţare. Parlamentarul amintea de zecile de mii de hectare de teren agricol şi forestier pe care Biserica Ortodoxă le are în posesie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite