Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali cere demisia parlamentarilor PSD care au lovit şi îmbrâncit jurnalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, a cerut demisia parlamentarilor PSD care au făcut miercuri scut în jurul liderului social-democrat, Liviu Dragnea, îmbrâncind şi lovind astfel mai mulţi jurnalişti. „Este inadmisibil ca într-o democraţie jurnaliştii să fie loviţi şi abuzaţi de politicieni chiar pe holurile Parlamentului”, a precizat Brandl într-un comunicat de presă.

Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, a transmis miercuri un comunicat de presă prin care cere demisia parlamentarilor PSD care au îmbrâncit şi lovit mai mulţi jurnalişti pe holurile Parlamentului. 

„Solicit demisia parlamentarilor care lovesc jurnaliştii! Membrii Parlamentului care astăzi au lovit şi bruscat jurnalişti trebuie să îşi dea demisia pentru a nu afecta şi mai mult imaginea Parlamentului. Este inadmisibil ca într-o democraţie jurnaliştii să fie loviţi şi abuzaţi de politicieni chiar pe holurile Parlamentului, unul dintre simbolurile democraţiei româneşti. Astfel de gesturi nu au nimic în comun cu o democraţie de tip euro-atlantic ci arată mai degrabă vechile metehne comuniste pe care astăzi în Europa le mai întâlnim doar în Federaţia Rusă”, a explicat Brandl.

La finalul şedinţei din plenul reunit al Parlamentului, unde premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre stadiul procesului de pregătire a României pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, o serie de protestatari au format un lanţ uman şi au cerut „demisia infractorilor”. La ieşirea din plen, în jurul liderului PSD Liviu Dragnea, mai mulţi parlamentari social-democraţi au format un scut pentru a-l proteja pe şeful PSD, lovind şi îmbrâncind jurnalişti. 

„Vă reamintim că astăzi cel puţin un deputat PSD a lovit jurnalişti de la Pro TV, Mediafax, G4Media şi România TV. Parlamentarii PSD Florin Buicu, Dorel Căprar, Ilie Toma, Laurenţiu Nistor şi Vlad Bontea sunt cei care au făcut astăzi un scut uman pentru a-l proteja pe liderul partidului de întrebările mass-media. Totodată, le solicit tuturor instituţiilor media, dar în special celor ai căror angajaţi au fost loviţi, să se solidarizeze cu jurnaliştii şi să aplice un embargou permanent acelor parlamentari care au lovit şi bruscat însăşi profesia de jrunalist”, a mai declarat Brandl. 

„România poate fi o democraţie funcţională doar dacă instituţiile media au deplină libertate, inclusiv sau mai ales libertatea de a pune întrebări pe care politicienii nu doresc să le audă”, a conchis Hilde Brandl.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite