Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul Euro în format extins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la Bruxelles, la Summitul Euro în format extins la care va reitera susţinerea României pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri, la Summitul Euro în format extins, în cadrul căruia va reitera susţinerea României pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare, a anunţat Administraţia Prezidenţială. 

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis va sublinia că deciziile care vizează consolidarea zonei euro sunt foarte importante pentru viitorul UE şi, în consecinţă, va susţine păstrarea acestor dezbateri în format extins, cu participarea tuturor statelor membre, inclusiv a celor care nu fac parte încă din zona euro.

În cursul zilei de joi, preşedintele Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel. 

În cadrul întâlnirii, au fost abordate tematici de actualitate ale agendei europene, cu accent pe reflecţia privind viitorul Europei, viitorul Cadru Financiar Multianual, problematica Brexit şi gestionarea migraţiei la nivel european. Discuţiile au evidenţiat specificitatea contextului european actual, marcat de procesul Brexit şi perspectiva alegerilor europene, precum şi complexitatea dosarelor aflate pe agenda europeană şi necesitatea de asigura o gestiune cât mai eficientă a acestora, a informat Administraţia Prezidenţială.

Ulterior, Iohannis s-a întâlnit cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cu Juha Sipilä, premierul Republicii Finlanda, ţară care va prelua de la România preşedinţia Consiliului UE în semestrul al II-lea al anului 2019, dar şi cu cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, ţară care deţine în prezent preşedinţia rotativă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite