Tăriceanu: „Crin Antonescu a ajuns preşedinte interimar şi inclusiv preşedinte al Senatului tot cu sprijinul PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu, noul preşedinte al Senatului FOTO Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu, noul preşedinte al Senatului FOTO Mediafax

Fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni seară, la postul Antena 3, că a acceptat funcţia de preşedinte al Senatului pentru a duce proiectul USL mai departe, chiar dacă a primit multe critici în acest sens, precizând de asemenea că predecesorul său, Crin Antonescu, a ajuns în aceeaşi poziţie tot cu sprijinul PSD.

„Nu aveam de unde să ştiu că voi deveni Preşedinte al Senatului. Eram destul de afectat de decizia PNL. Credeam că e nevoie de un ultim gest pentru a remedia lucrurile. i-am dat seama apoi că trebuie să merg de unul singur în raport cu ceilalţi colegi liberali. Am avut discuţii apoi cu domnul Ponta şi am ajuns amândoi la concluzia că USL este un proiect neîmplinit. Se punea problema după demisia lui Crin Antonescu din şefia Senatului ca eu să fiu succesor. Am avut o clipă de ezitare. I-am spus în primul moment că nu este necesară această funţie pentru mine. Am mai discutat atunci şi cu alţi prieteni. Am acceptat apoi această poziţie onorantă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la postul Antena 3.

Fostul prim-ministru al României a mai spus că decizia de a prelua şefia Senatului este un gest de responsabilitate, necesar pentru a continua „un proiect neîmplinit”.

„De ce am acceptat funcţia? E foarte important ca în momente cheie să avem curajul să ne asumăm nişte responsabilităţi. Eu cred că trebuia să intervin pentru a duce acest USL mai departe. Ştiu că sunt expus unor critici. Trebuie să ai curajul să-ţi asumi riscurile”, a declarat noul preşedinte al Senatului.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu, într-o încercare de a răspunde criticilor venite din PNL, a afirmat că inclusiv Crin Antonescu a devenit preşedinte interimar si preşedinte al Senatului cu sprijinul PSD.

„Crin Antonescu a spus într-o maniera care îl caracterizeză cum pot eu sa stau la mâna PSD-ului. Crin Antonescu a ajuns preşedinte interimar şi inclusiv preşedinte al Senatului cu sprijinul PSD. Eu vreau o Românie unită, nu divizată. Este nevoie de o împărţire a puterii între actorii politici. Societatea românească de astăzi nu este omogenă. Astăzi, liberalismul modern nu poate face abstracţie de la componentă de responsabilitate socială. Cu toţii avem de învăţat din experienţa fiecaruia pentru ca România să reintre în normal”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

„Suntem o ţară cu un rol marginal în Europa. Vreau ca peste tot românii să beneficieze pe deplin de drepturile pe care le-au câştigat. Nu vreau ca românii să mai ia decizia să emigreze pentru a avea o viaţă mai bună. E uşor de spus, însă mai greu de făcut. Trebuie să facem câţiva paşi decisivi în acest sens. Trebuie să arătăm că avem o viziune şi că ne punem toate mijloacele în acest scop”, a mai declarat, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.


Citeşte şi:

Tăriceanu: Mă aştept la susţinere din partea unor foşti colegi. Cine sunt liberalii care îl vor şef la Senat

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost propus, luni, de către USD, drept candidat pentru postul de preşedinte al Senatului, rămas liber în urma demisiei lui Crin Antonescu. Tăriceanu a tulburat deja apele în PNL şi a subliniat că se aşteaptă la sprijinul unor liberali, iar reacţiile pozitive n-au întârziat să apară.

E oficial: Călin Popescu Tăriceanu este noul preşedinte al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu, susţinut de grupul parlamentar PSD, de grupul PC, dar şi de UDMR, a fost votat astăzi pentru a prelua funcţia de preşedinte al Senatului.

Ponta: Dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, premierul obligatoriu să fie centru-dreapta

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că nu se gândeşte să candideze la Preşedinţie, deoarece vrea să rămână la şefia Guvernului, şi afirmă că, în opinia sa, dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, cum îl consideră pe Sorin Oprescu, premier trebuie să fie un politician de centru-dreapta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite