„Preşedinte full-time“ doar pe hârtie. Dan Barna a lipsit ieri de la şedinţa de plen din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi la început de august candidatul USR la prezidenţiale Dan Barna îl atacat voalat pe Klaus Iohannis şi spunea că va fi un „un preşedinte full-time”, liderul USR a lipsit ieri de la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor. Şi nu doar ieri.

„Preşedintele este exact acela care dă mesajul şi direcţia unei naţiuni. Un preşedinte prezent, un preşedinte full-time, care este prezent în toată viaţa comunităţii, în toate întâmplările comunităţii, nu doar la crize, este în acest moment necesar fundamental pentru România, doarece românii din Diaspora mi-au spus în întâlnirile pe care le-am avut că ceea ce le lipseşte este încrederea în România. Un preşedinte care să restabilească încrederea este fundamental necesar. Le promitem românilor restabilirea încrederii în ţara noastră. (...) Ceea ce voi face după ce voi ajunge la Cotroceni va fi de preşedinte prezent şi implicat”, declara Dan Barna pe 7 august, la declanşarea campaniei de strângere de semnături pentru alegeri.

Cu toate astea, iderul USR a lipsit ieri din şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, fiind prezent la Ploieşti, la un eveniment de campanie. Potrivit unor surse politice, Dan Barna a plecat ieri din Parlament după ce majoritatea PSD-UDMR- ProRomânia a respins suplimentarea ordinii de zi cu cele trei proiecte dorite de USR: iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”; alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu. 

În cei aproape trei ani ai mandatului său de deputat, adică din februarie 2017 până în prezent, prezidenţiabilul USR a lipsit de la 2.349 de voturi, din cele 5.230 care au fost programate în Legislativ, notează evz.ro. Adică a fost absent la 45% din voturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite