Preşedinte CJ Covasna: UDMR este deschisă la negocieri cu PSD şi PNL după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, susţine că UDMR nu poate negocia cu PRU, dar este deschisă la negocieri politice cu PSD şi PNL după alegerile din 11 decembrie. Tamas spune că, în opnia sa, PRU capacitează electoratul fostelor PUNR, PRM, PNG şi UNPR, dar că este un partid ”de conjunctură”, care nu va intra în Parlament.

Prezent, duminică, la Ploieşti, unde a susţinut o conferinţă de presă, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, care este şi liderul filialei UDMR Covasna, a declarat, întrebat fiind care este părerea sa despre Partidul România Unită, că această formaţiune politică este una ”de conjunctură”, care capacitează electoratul altor partide naţionaliste, dispărute între timp de pe scena politică.

”De conjunctură, pentru că fiecare societate, aşa şi societatea românească, are întotdeauna între 10 şi 15 la sută votanţi naţionalişti. Care la începutul anilor '90 au fost adunaţi de PUNR, după aceea de PRM, după aceea de Gigi Becali, după aceea şi UNPR şi uite că au dispărut acele partide şi trebuie cineva să adune aceste voturi. Deci, de conjunctură, vă spun” a afirmat Sandor Tamas.

Întrebat dacă crede că PRU va avea 10 la sută la alegeri, preşedintele UDMR Covasna a răspuns: ”Nu cred acest lucru. Încearcă, ei încearcă, dar nu cred. Pentru că foarte mulţi sunt şi din alte partide, sau s-au regăsit şi în alte partide după ce au dispărut acele partide de care spuneam eu”.

Întrebat dacă crede că PRU va avea aceeaşi soartă cu partidele enumerate, Tamas a răspuns: ”Absolut, cu siguranţă”.

Şeful CJ Covasna a adăugat că, în opinia sa, PRU nu va intra în Parlament după scrutinul din 11 decembrie şi că UDMR nu poate avea negocieri politice cu acest partid politic.

”Eu cred că cu PRU nu se poate negocia, pentru că ei nu sunt patrioţi, ei sunt naţioalişti. Nu se poate. În rest, se poate negocia cu PSD şi cu PNL”, a mai spus Tamas.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite