Premierul Plastilină în căutarea propriei forme

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta adoarme într-un birou şi se trezeşte în altul. E singurul om din lume în stare să voteze şi da şi nu în acelaşi timp şi să îşi motiveze opţiunile senin. Victor Ponta e Premierul Plastilină care se poate modela în orice formă e nevoie.

Nicio manipulare, nicio dedublare şi nicio urmă de conştiinţă în ceea ce priveşte guvernarea nu îl tulbură atunci cînd primeşte ordine de la cei care l-au uns preşedinte al PSD şi i-au deschis drumul către Palatul Victoria.

Ultima manipulare grosolană e presupusa înscenarea a prezenţei lui Adrian Duicu în biroul său de prim-ministru. Baronul de Mehedinţi aranja apele din biroul lui Victor Ponta în timp ce acesta era într-o pauză de cafea. Aşadar, e din nou nevinovat aşa cum întîmplător era plecat din ţară şi în marţea neagră cînd USL pregătea schingiuirea Codului Penal. Mai nou, inocent şi curat, Victor Ponta simte nevoia să se izoleze într-un buncăr de la Ministerul Apărării de asaltul propriilor baroni. Nu îi cunoaşte, nu a colaborat cu ei şi nici nu îşi aminteşte cum a fost numit de ei în fruntea PSD.

Victor Ponta este o victima după cum se autodescrie, o victimă a lui Traian Băsescu, a justiţiei, a Europei şi, în general, a oricui nu face cum zice el. Dacă ar fi să îi dăm crezare, el a aterizat în politică în urma unei imaculate concepţii petrecute între mentorul său Adrian Năstase şi baronii cu iz penal ai PSD-ului.

Şi-a pierdut de mult orice limită şi ultimele acte prin care încearcă să mute serviciile secrete sub directa sa subordonare fac parte din planul general de distrugere a statului de drept. După modificările Codului Penal şi a legii amnistiei, după denigrarea permanentă a DNA şi ANI, după promisiuni făcute baronilor că vor scăpa de justiţie din decembrie, Victor Ponta încearcă să calce în picioare şi echilibru instituţiilor de putere ale statului. A început cu STS şi acum a ajuns la SPP. Nu e surprinzătoare izolarea pe care şi-o propune în buncărul de la Ministerul Apărării. El este omul care răspundea la atenţionările Europei fluturând banii Chinei. El este cel care se fotografia la Soci cu Ianukovici cînd pe străzile Kievului mureau oameni. Şi în definit, el este prim ministrul României care joacă baschet sau chefuieşte prin cârciumi atunci când e nevoie de el la Palatul Victoriei.

Victor Ponta este exact ce au căutat baronii PSD-ului. Un om manipulabil şi ascultător care ia forma pe care mâinile pricepute ale grupurilor de interese i-o dau. Acum cînd stăpînii plastilinei dau cu subsemnatul la DNA într-un număr nemaintîlnit pentru România, Victor Ponta încearcă să distragă atenţia de la cutremurul din PSD prin scandalul Vrânceanu-Firea. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite