Premierul, iritat de insistenţele jurnaliştilor în Parlament: Nu v-aţi civilizat în 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu prezintă PNRR în Parlament FOTO Inquam Photos / George Calin
Premierul Florin Cîţu prezintă PNRR în Parlament FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a intrat în conflict cu jurnaliştii din Parlament, după ce a refuzat să ofere declaraţii în Parlamentul României. Premierul le-a spus jurnaliştilor că nu s-au „civilizat în 30 de ani de zile” şi că declaraţiile le face la Guvern.

„Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată declaraţiile se dau într-un spaţiu normal, vă aştept la Guvern la declaraţii”, a spus premierul Florin Cîţu pe holurile Parlamentului. 

Jurnaliştii au semnalat că astfel de imagini au mai fost surprinse doar cu Liviu Dragnea în Parlament. 

„Dau declaraţii la Guvern (...) Dacă dumneavoastră mă alergaţi prin Parlament astea sunt imaginile. De ce nu vreţi să înţelegeţi că am spus că dau declaraţii la Guvern, de la început am spus, v-am anunţat prin cei de la comunicare că nu dau declaraţii aici, le dau la Guvern”, a explicat premierul, fiind urmărit pe holurile Parlamentului de jurnalişti. 

Jurnaliştii i-au reproşat lui Florin Cîţu că este singurul premier care a venit în Parlament să facă o prezentare şi a refuzat să dea declaraţii. „Declaraţii la Guvern într-un cadru normal, frumos, nu alergăm unii după alţii(...) În toată Uniunea Europeană dacă vă uitaţi, presa frumos are un spaţiu, întrebăm, răspundem când sunt declaraţii anunţate, aşa am spus şi eu”, a mai completat premierul.

Întrebat dacă cere iertare presei, premierul a răspuns că nu a jignit pe nimeni. „Îmi place cum întoarceţi lucrurile, am spus că declaraţiile le dau la Guvern”, a mai spus premierul.  De altfel, premierul a refuzat în trei rânduri să discute cu presa, iar o dată a ales să plece din plen pe o altă uşă, ca să evite prezenţa acestora.

În ultimii ani, jurnaliştii s-au mai lovit de atitudinea ostilă a în special a social-democraţilor Liviu Dragnea şi a lui Eugen Nicolicea. 

Cîţu a prezentat PNRR în Parlament: „Nu este un plan politic. Garantează că vom avea o guvernare liberală cel puţin 8 ani de acum încolo”În contextul în care a fost acuzat în ultima vreme că nu doreşte să prezinte PNRR-ul în faţa românilor, premierul Cîţu a transmis miercuri, în plenul Camerelor Reunite, unde a prezentat PNRR, că de fiecare dată a fost dispus să ofere informaţii atunci când a fost invitat „procedural”. Cîţu a afirmat că ţine „foarte mult” la transparenţă  şi profesionalism.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite