Premierul Ciucă riscă să repete melodrama „dottore  Ponta”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Nicolae Ciucă ajunge şi şeful PNL, pe lângă funcţia de premier, este exact în situaţia lui Victor Ponta. Şi va repeta, în următorii trei ani, tot ce-a păţit Ponta în urma plagiatului tezei de doctorat. Cum în 2024 avem şi patru rânduri de algeri, este clar cum se va prezenta PNL la alegeri. Cu „dottore” Ciucă pe toate afişele opoziţiei. Lucrurile devin şi mai grave din două motive.

Ciucă a blocat parcursul legal al cercetării de către CNATDCU a tezei sale de doctorat prin implicarea justiţiei, care nu are nicio tangenţă cu verificarea unei teze de bănuite de plagiat.

A doua circumstanţă agravantă vine din implicarea autorităţilor statului în intimidarea şi ameninţarea ziaristei Emilia Şercan, care a devoalat plagiatul lui Nicolae Ciucă.

De aici porneşte aprecierea mea că scandalul legat de plagiatul lui Ponta va fi mult depăşit de scandalul legat de „dottore” Ciucă.

Manevrele lui Ciucă împotriva verificării tezei sale de doctorat la CNATDCU

Conform publicaţiei PressOne, Nicolae Ciucă şi acoliţii săi au acţionat în justiţie pentru a bloca analiza tezei sale de doctorat la CNATDCU. Dacă se ştia „curat”, cu teza în regulă, de ce ar fi apelat premierul Ciucă la justiţie, să blocheze parcursul analizei tezei sale de doctorat?

Iată cum a acţionat premierul Ciucă, conform PressOne.

Premierul a dat în judecată Ministerul Educaţiei, aflat în subordinea sa, cerând suspendarea a trei sesizări prin care lucrarea sa a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU. Procesele durează, cum se ştie, şi ani de zile. Iar ca tu, şef de guvern, să dai în judecată un minister aflat în subordinea ta, este de râsul curcilor.

Parchetul General a deschis, anterior, o investigaţie ce viza teza de doctorat a premierului şi a ridicat de la universitatea care i-a acordat lui Nicolae Ciucă titlul de doctor toate documentele originale referitoare la studiile  acestuia. 

Procurorii de la Parchetul General, la doar două zile după ce premierul a introdus acţiunea în instanţă, au ridicat şi de la CNATDCU toate documentele din dosarul de analiză a suspiciunilor de plagiat. O mişcare extrem de rapidă şi eficientă, care nu se vede nici în infracţiuni grave său foarte grave!

În momentul de faţă CNATDCU nu mai are ce să analizeze, pentru că toate documentele au fost ridicate de Parchetul General.

Intervenţia justiţiei în probema plagiatului lui Ciucă este cusută cu aţă albă, destinată doar să blocheze analizarea tezei de către instituţia abilitată în această materie. Plagiatul nu e crimă, nu e infracţiune, nu avea de ce să se amestece Parchetul în această speţă. Rămâne doar explicaţia că a vrut doar să blocheze aflarea adevărului. Vor trece luni, poate ani, până când instanţele sau Parchetul vor da soluţii în speţa plagiatului Ciucă.

Dar Ciucă n-a rezolvat mare lucru. Şi renumele său şi al PNL va fi afectat de scandalul „dottore 2.0”.

Scandalul legat de intimidarea şi hărţuirea ziaristei Emilia Şercan

A doua circumstanţă agravantă pentru viitorul electoral al lui Ciucă şi al PNL este legat de intervenţia statului în hărţuirea ziaristei.

Ce spune Emilia Şercan în publicaţia PressOne.

O probă pe care am furnizat-o Poliţiei Române pentru a identifica autorul unei infracţiuni de violare a vieţii private a fost scursă din dosar în aceeaşi zi, devenind baza unei ample operaţiuni de kompromat. 

Am acordat timp organelor de cercetare penală să ancheteze scurgerea de informaţii pe care am reclamat-o la data de 18 februarie 2022.

Vreme de 45 de zile nu am fost nici măcar audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care am reclamat scurgerea de informaţii. 

O intenţie clară de muşamalizare a întregii afaceri.

În decurs de o lună am fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare – toate legate de munca mea de jurnalist de investigaţie. Una dintre acţiunile de defăimare şi intimidare a fost făcută, potrivit potrivit probelor pe care le deţin, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului.

Prima dintre cele trei acţiuni a avut loc pe 19 ianuarie 2022, la o zi după ce am dezvăluit că prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a plagiat în teza de doctorat.

În data de 19 ianuarie 2022, a doua zi după ce am publicat investigaţia în care demonstram plagiatul premierului Nicolae Ciucă (PNL), am primit un mesaj de ameninţare. Conţinutul mesajului este legat direct de articolul referitor la plagiatul premierului. Am depus a doua zi o plângere penală la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bucureşti. 

Toate detaliile sunt explicate de Emilia Şercan aici.

Ei bine, „spovedania” Emiliei Şercan a fost preluată de toată presa, care va continua să ancheteze, cu proprii jurnalişti de investigaţii, cele întâmplate. Pentru că atât la „scurgerea” dovezilor date Poliţiei de către Emilia Şercan, cât şi la încercarea de muşamalizare a cazului, sunt implicate instituţii ale statului român, Poliţia Română, Parchete, ministerul de Interne.

Dacă Nicolae Ciucă speră că scandalul nu va erupe în lunile şi anii ce vin, depăşind în amploare scandalul Victor Ponta, se înşeală amarnic. Şi el şi conducerea PNL.

Cel mai şifonat va ieşi preşedintele Iohannis. El l-a pus pe Cîţu premier şi şef la PNL, iar după şase luni Cîţu e concediat de el şi de „echipa câştigătoare”. Tot preşedintele l-a adus pe Ciucă în funcţia de premier, şi acum intenţionează să-l pună şef la PNL. Şi de data asta are mâna proastă. Şi actuala „echipă câştigătoare”, care s-a reorientat brusc spre Ciucă, aşa cum le-a cerut şeful de la Cotroceni.

Iohannis pleacă din politică în 2024, aşa că nu-i prea pasă ce se întâmplă cu numele şi renumele său, dar PNL ar trebui să aibă mai multă grijă. Pentru că alegerile din 2024 ar putea fi bomboana pe coliva (politică) a PNL.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite