Predoiu: Îi somez pe Firea şi Nicuşor Dan să spună ce obligaţiile au faţă de finanţatorii din campanie. Nu am avut contracte cu Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu. FOTO David Muntean
Cătălin Predoiu. FOTO David Muntean

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, le-a cerut contracandidaţilor Gabriela Firea şi Nicuşor Dan să spună care sunt obligaţiile pe care le au faţă de cei care le-au finanţat campaniile cu sume mari de bani, dat fiind că liberalii au optat pentru finanţarea campaniei doar din venituri proprii. De asemenea, liberalul a negat că ar fi avut vreun contract cu Primăria condusă de Sorin Oprescu în ultimii opt ani.

„Am un partid care a finanţat campania din economiile proprii. Nu suntem captivi unui grup de interese.  De aceea, le cer lui Firea şi Nicuşor Dan să spună care sunt obligaţiile pe care le au faţă de finanţatorii din campania electorală? Îi rog să lămurească. Îi somez să le ofere“, a declarat Predoiu într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă el sau cei din familia sa au avut contracte cu Primăria condusă de Sorin Oprescu, Predoiu a negat informaţia total. „E o minciună a domnului Dan. Eu nu am avut contracte cu Primăria Capitalei“, a adăugat candidatul liberal. 

Predoiu a reiterat faptul că a încetat orice încercare de a iniţia vreu dialog cu Nicuşor Dan pentru rămânerea în cursă a unui singur candidat de dreapta, după ce canddiatul USB a respins luni oferta sa. 

„Drumurile noastre sunt clar despărţite. Drumul lui Dan e la stânga. Nu mai aşa putem să înţelegem de ce a refuzat să susţinem un singur candidat. Îi rog pe alegători să privească la oamenii din spatele candidaţilor“, a punctat Predoiu.

Candidatul liberal a menţionat şi faptul că nu a mai vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis în ultimul timp, ultima discuţie fiind pe 9 mai. „Am vorbit ultima dată de Ziua Europei. M-a felicitat, m-a încurajat. Îşi doreşte ca în administraţiile locale să fie oameni integri, competenţi“, a declarat Predoiu care a uitat să spună şi faptul că a susţinut răspicat faptul că în ieşirea lui Iohannis de al începutul campaniei, şeful de la Cotroceni s-a referit la PNL când a vorbit de partide reformate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite