Ponta: „Nu sunt de acord cu declaraţiile lui Palada, dar Băsescu le spune pe româneşte la adresa tuturor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu, alături de premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu, alături de premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat că nu susţine declaraţiile consilierului său, Mirel Palada, la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi că i-a transmis acest lucru şi lui Palada, dar a opinat, în acelaşi timp, că şeful statului formulează jigniri mai grave la adresa Guvernului.

Nu sunt de acord cu aceste declaraţii şi i-am spus lui Palada, dar în acelaşi timp toţi deontologii băsişti care s-au supărat de declaraţia deplasată sau, mă rog, ce a scris pe Facebook, ştiu că încurajează în fiecare zi declaraţii de zece ori mai rele, cu tricolorul şi cu semnul Preşedinţiei în spate, făcute de purtătorul de cuvânt Oprea şi chiar de preşedintele Băsescu.

Ştiu că domnia sa nu are nicio conferinţă de presă în care să nu folosească la adresa mea, a lui Antonescu sau a jurnaliştilor jigniri mult mai mari decât termenul care a făcut istorie în ultima săptămână, «matrafoxatul».

Domnia sa le spune pe româneşte la adresa tuturor şi nu se mai supărau deontologii, ba chiar îl lăudau. Din partea mea însă nu există sprijin, nici acord pentru acest gen de exprimări şi i-am spus lui Palada că are anumite obligaţii în calitate publică pe care o ocupă şi sunt convins că le va respecta, aşa cum sunt convins că jignirile la adresa noastră de la Cotroceni vor continua în acelaşi ritm“, a spus Ponta.

Consilierul premierului pentru strategii guvernamentale, Mirel Palada, a afirmat pe Facebook, după declaraţiile de duminică ale preşedintelui Traian Băsescu, că şeful statului a fost „matrafoxat“ şi şi-a făcut curaj „cu cincizeci de cinci sute“, adăugând că Băsescu e beat „nu numai de putere“ şi că „alcoolul dictează“.

Ulterior, consilierul a mai afirmat la România TV, că preşedintelui i se impleticea limba şi nu prea era coerent, deoarece „era obosit“ şi, probabil, nu putea să gândească limpede, adăugând însă că preşedintele este iresponsabil .

După ce în emisiunea TV i s-a atras atenţia că este reprezentant al Guvernului şi nu un om politic şi că poate a vrut să spună că declaraţiile preşedintelui sunt iresponsabile, nu persoana în sine, Palada a afirmat că „este un izomorfism acolo, este o echivalenţă“.

Materiale pe aceeaşi temă:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre declaraţia preşedintelui Băsescu: „E beat. Nu numai de putere“  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a publicat, pe Facebook, o reacţie la declaraţiile făcute duminică de preşedintele Traian Băsescu.

Udrea cere demisia lui Mirel Palada: „Ponta a adus în Guvern băieţi de cartier foarte iuţi la mânie“  Deputatul PDL Elena Udrea a comentat, luni, pe blogul personal, reacţia purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

Nu trageţi în Palada! O declaraţie neruşinată i-a adus peste noapte o notorietate la care nu îndrăznea să aspire nici în visele lui cele mai roze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite