Ponta către miniştri: „Nu e cazul să ţin speech de despărţire. Foarte probabil ne revedem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta se arată încrezător că va conduce şi următorul Guvern FOTO Adevărul
Victor Ponta se arată încrezător că va conduce şi următorul Guvern FOTO Adevărul

La ultima şedinţă de Guvern înainte de parlamentare, premierul Victor Ponta le-a mulţumit miniştrilor şi le-a spus că e „foarte probabil” să se revadă şi în şedinţele Executivului care va fi format după scrutinul din 9 decembrie.

„Doamnelor, domnilor, este ultima şedinţă înainte de alegeri. Nu e cazul să vă ţin un speech de despărţire, pentru că pe baza voinţei care se va exprima duminică de către cetăţenii României este posibil să ne revedem şi chiar foarte probabil”, le-a transmis prim-ministrul membrilor Cabinetului său.

Chiar dacă mandatul actualului Guvern va expira curând, Ponta a dat asigurări că ministerele vor funcţiona „la turaţie normală” şi a insistat ca miniştrii responsabili cu organizarea alegerilor să asigure transparenţă totală.

Premierul a anunţat că următoarea şedinţă de Guvern va fi miercurea viitoare.

Ponta a mulţumit miniştrilor pentru realizările lor

Prim-ministrul a ţinut să mulţumească fiecărui membru de Cabinet în parte şi să enumere câteva dintre realizările fiecăruia în cele şapte luni de mandat.

„Vă mulţumesc tuturor pentru aceste şapte luni de activitate. Am fost un guvern cu un mandat cu totul şi cu totul special, într-o perioadă extrem de grea pentru România şi pentru Europa. Ne-am ţinut de cuvânt cu cele mai multe din lucrurile pe care le-am promis şi s-ar putea să stabilim această premieră în istoria politică românească, să fim primul guvern în funcţie care câştigă la alegeri încrederea cetăţenilor. Până acum, de fiecare dată, guvernul în funcţie fie pierdea alegerile, fie era undeva la limită. Dacă vom reuşi acest lucru, este meritul tuturor celor prezenţi aici, a celorlalţi care au muncit şi vreau să vă mulţumesc pentru asta", a spus premierul.

La capitolul realizări, el a enumerat: angajarea absolvenţilor de la Academia de Poliţie, reîntregirea unor drepturi luate de fostul Executiv, alocarea de ajutoare sociale, achiziţionarea avioanelor multirol, vânzarea licenţelor de telefonie 4G, finalizarea autostrăzilor A2 şi A3, deblocarea Progamului Operaţional Sectorial de Mediu, deschiderea unor heliporturi pentru SMURD, precum şi rezolvarea unor probleme din educaţie.

De asemenea, Ponta consideră că s-a rezolvat problema cu clasa pregătitoare, este mulţumit că Daniel Chiţoiu a reuşit să anuleze contractele cu „băieţii deştepţi” din energie şi a spus că salariile angajaţilor Oltchim vor fi plătite integral.

Cine rămâne şi în viitorul Guvern

Liderii PSD şi PNL discută deja lista miniştrilor din viitorul Executiv, dar şi planul de rezervă dacă Traian Băsescu va refuza să îl nominalizeze pe Victor Ponta premier.

O parte dintre membrii actualului Guvern nu au emoţii că şi-ar putea pierde postul după alegeri. Cel mai probabil, Mona Pivniceru va rămâne în fruntea Ministerului Justiţiei, ea fiind avantajată de statutul oficial de indepedent. USL nu vrea să dea un semnal de instabilitate pe această zonă în Occident.

O judecată similară va avea ca efect şi menţinerea în fruntea Ministerului de Externe a actualului titular, Titus Corlăţean (PSD). Cel mai probabil, Victor Ponta nu va renunţa nici la actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu (PSD).

De asemenea, în Guvern va fi păstrat şi actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin (PC), susţinut de Dan Voiculescu. Schema finală a guvernului trebuie să respecte ideea egalităţii de ministere între Alianţa de Centru Dreapta (PNL şi PC) şi Alianţa de Centru Stânga (PSD şi UNPR).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite